Film

Toneelhuis@themovies

Toneelhuis en Cinema zuid slaan

de handen in elkaar voor een nieuwe reeks van boeiende gesprekken met topacteurs en makers van Toneelhuis over de spannende relatie tussen toneel en film, de wetten van het vak en de omslag van het live performen naar het grote doek. Natuurlijk wordt dit alles ook gekruid met persoonlijke anekdotes.

Dit seizoen tonen we de filmselectie van Katelijne Damen (8 okt), Charlotte Vandermeersch (5 nov), Matteo Simoni (10 dec), Marc Van Eeghem (14 jan), Marie Vinck (18 feb), Tom Dewispelaere (11 maart) en Benjamin Verdonck (22 april).

Het precieze programma wordt later bekendgemaakt op www.toneelhuis.be en www.cinemazuid.be.

met

 • Matteo Simoni
 • Marie Vinck
 • Charlotte Vandermeersch
 • Tom Dewispelaere
 • Katelijne Damen
 • Marc Van Eeghem
 • Benjamin Verdonck

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. donderdag 11 oktober 2012 — Cinema Zuid, Antwerpen
 2. maandag 19 november 2012 — Cinema Zuid, Antwerpen
 3. dinsdag 4 december 2012 — Cinema Zuid, Antwerpen
 4. dinsdag 15 januari 2013 — Cinema Zuid, Antwerpen
 5. dinsdag 19 februari 2013 — Cinema Zuid, Antwerpen
 6. dinsdag 26 maart 2013 — Cinema Zuid, Antwerpen
 7. dinsdag 8 oktober 2013 — Cinema Zuid, Antwerpen
 8. dinsdag 5 november 2013 — Cinema Zuid, Antwerpen
 9. dinsdag 10 december 2013 — Cinema Zuid, Antwerpen
 10. dinsdag 14 januari 2014 — Cinema Zuid, Antwerpen
 11. dinsdag 18 februari 2014 — Cinema Zuid, Antwerpen
 12. dinsdag 11 maart 2014 — Cinema Zuid, Antwerpen
 13. dinsdag 22 april 2014 — Cinema Zuid, Antwerpen

Meer over ‘Toneelhuis@themovies’

Filmtips van Mokhallad Rasem Lees • 30 januari 2015

Filmtips van Mokhallad Rasem

Cinema Zuid en Toneelhuis zetten de afgelopen twee seizoenen Toneelhuis@TheMovies op, een film- en gespreksreeks waarin Toneelhuismakers en –acteurs hun favoriete films tipten en die keuze vooraf toelichtten. Mokhallad Rasem tipte maar liefst vier films: Underground, Incendies, Women are Heroes en Turtles can fly. Hieronder de neerslag van het gesprek tussen Mokhallad Rasem en dramaturg Erwin Jans. 

Filmtips van Guy Cassiers Lees • 27 januari 2015

Filmtips van Guy Cassiers

Vorig seizoen zetten Cinema Zuid en Toneelhuis de reeks Toneelhuis@TheMovies op waarin Toneelhuismakers en –acteurs hun favoriete films tipten en die keuze vooraf toelichtten. Hieronder de neerslag van het gesprek tussen Guy Cassiers en dramaturg Erwin Jans. 

Filmtips van Benjamin Verdonck Lees • 15 januari 2015

Filmtips van Benjamin Verdonck

Vorig seizoen zetten Cinema Zuid en Toneelhuis de reeks Toneelhuis@TheMovies op waarin Toneelhuismakers en –acteurs hun favoriete films tipten en die keuze vooraf toelichtten. Hieronder de neerslag van het gesprek tussen Kurt Vandemaele en Benjamin Verdonck. 

Tom Dewispelaere@TheMovies: Submarino Kijk • 6 maart 2014

Tom Dewispelaere@TheMovies: Submarino

Toneelhuisacteur Tom Dewispelaere selecteerde Submarino, een hartverscheurend sociaal realistisch drama van regisseur Thomas Vinterberg (van o.a. It’s All About Love, Festen en Jagten). De film is gebaseerd op het boek Submarino van Jonas T. Bengtsson.

Marc Van Eeghem@TheMovies: Ragtime Kijk • 8 januari 2014

Marc Van Eeghem@TheMovies: Ragtime

Toneelhuisacteur Marc Van Eeghem selecteerde Milos Formans filmklassieker Ragtime, met één van de laatste glansrollen voor James Cagney.  Randy Newman tekende voor de muziek en sleepte er terecht een Oscar mee in de wacht.

Matteo Simoni@TheMovies: L’Enfant Kijk • 10 december 2013

Matteo Simoni@TheMovies: L’Enfant

In de decembereditie van Toneelhuis@TheMovies schuift ook Matteo Simoni bij Kurt Vandemaele aan. De jonge acteur haalt dezer dagen zowat alle media met zijn hoofdrol in Stijn Coninckx’ Marina, de biopic over het wondere leven van Rocco Granata en met zijn rol als Smos in de VTM-sitcom Safety First.

Charlotte Vandermeersch@TheMovies: The Damned Kijk • 5 november 2013

Charlotte Vandermeersch@TheMovies: The Damned

Vandermeersch selecteerde de magistrale film van de Italiaanse grootmeester Luchino Visconti. Twee en een half uur verderfelijkheid met inbegrip van moord, incest, verraad, machtswellust en grootheidswaanzin in het Nazitijdperk.

Kevin Janssens@themovies: The War Zone Kijk • 19 maart 2013

Kevin Janssens@themovies: The War Zone

Toneelhuis, Cinema Zuid en deBuren sluiten toneelhuis@themovies af met de bijzondere filmkeuze van Kevin Janssens. Eerst een eigenzinnig gesprek met markante filmfragmenten en dan een uitstekende speelfilm op het grote doek van Cinema Zuid.

Toneelhuis@themovies projecteert Turtles Can Fly Kijk • 8 februari 2013

Toneelhuis@themovies projecteert Turtles Can Fly

In de reeks Toneelhuis@themovies presenteert Toneelhuismaker Mokhallad Rasem op dinsdag 19 februari de film Turtles Can Fly van de Iraanse cineast Bahman Ghobadi (A Time For Drunken Horses). Met de nodige humor – die ook kenmerkend is voor het werk van Rasem – vertelt de prent het verhaal van een kindermaatschappij in een vluchtelingenkamp aan de Iraaks-Turkse grens, kort voor de Amerikaanse inval van Irak in 2003. Vóór de film interviewt Erwin Jans, dramaturg van Toneelhuis, Mokhallad Rasem over zijn geboorteland Irak, de oorlog die zijn leven een andere wending gaf en zijn relatie tot de film.

PeepingGuy@TheMovies Kijk • 15 januari 2013

PeepingGuy@TheMovies

In de reeks Toneelhuis@TheMovies, een gezamenlijk initiatief van Cinema Zuid, deBuren en Toneelhuis, spreekt Guy Cassiers over zijn verhouding tot film. Hij vertelt ons ook waarom hij de film Peeping Tom (1959) van Michael Powell opnieuw wil zien.

Ook interessante producties

FRICTION Theater 7 december 2023 t/m 17 februari 2024

FRICTION

Toneelhuis / Kunstenwerkplaats / Sophia Rodriguez