nl fr en

PeepingGuy@TheMovies

In de reeks Toneelhuis@TheMovies, een gezamenlijk initiatief van Cinema Zuid, deBuren en Toneelhuis, spreekt Guy Cassiers over zijn verhouding tot film. Hij vertelt ons ook waarom hij de film Peeping Tom (1959) van Michael Powell opnieuw wil zien.

Peeping Tom, de debuutfilm van acteur Michael Powell is een openhartige studie naar voyeurisme en geweld. Het is het verhaal van een psychopathische cameraman - de trauma's uit zijn jeugd, zijn seksuele crises en de moordzuchtige wraak die hij koestert als volwassene.

Peeping Tom was een film waar het publiek en de kritiek in 1960 duidelijk niet klaar voor waren. Het was wachten tot eind jaren 70 tot de ‘movie brats' de film (her)ontdekten. Martin Scorsese, grootste verdediger van Michael Powell, Engelands geniaalste filmmaker, zei: "Peeping Tom en zeggen alles wat er te zeggen is over het filmmaken, over het proces van met film omgaan, het objectieve en het subjectieve ervan en de verwarring tussen de twee. vat de glamour en het plezier van het filmmaken, terwijl Peeping Tom het agressieve ervan toont, hoe de camera geweld pleegt. Het zijn twee films die gaan over de filosofie en de gevaren van het filmmaken."

dinsdag 15 januari 2013 - 19:30 interview  20:30 film

Cinema Zuid│Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen

€5 / €3, reserveren aanbevolen: www.cinemazuid.be

Ook interessante producties: