nl fr en

Toneelhuispremière Dagboek van een leeg bed

Vandaag in Toneelhuis

I HATE MONDAYS #3

Deze derde editie past in het festival L’Afrique c’est chic. Dans ta présence wordt een avond vol muziek, dans, poëzie, theater en komedie. Bekende Afrikaanse gospelartiesten tekenen present. Maandag 21 oktober in de Bourla.


All about Angels in America

Duik in de rijke thematiek van Angels in America: homoseksualiteit, de opkomst van AIDS, de Amerikaanse politiek in de jaren '80 onder de conservatieve Reagan-administratie, LGBTQ, de communistenjacht met het proces van Julius en Ethel Rosenberg, Joodse identiteit, New York, ... 


P.U.L.S. in Parijs

Drie P.U.L.S.artiesten zijn in oktober te gast in Théâtre de la Bastille. Timeau De Keyser brengt er Het Huwelijk, Hannah De Meyer speelt new skin en Bosse Provoost presenteert Matisklo. 9 tot 18 oktober in Parijs.


Binnenkort

Theater In Toneelhuis

I HATE MONDAYS #3

Wat inspireert de nieuwe generatie stadsgenoten? In deze reeks maandagen beklimmen jonge artiesten uit de stad zelf de scène en nodigen hun helden uit: muzikanten, sprekers, denkers en makers. Elke editie wordt door een andere groep gecureerd. Initiatiefnemer is LevelUp, een samenwerking tussen jongerencentrum Kavka en Toneelhuis.

Theater In Toneelhuis en Op tournee

Het Huwelijk

Tibaldus speelt Het Huwelijk (1947) als een vervolg op Yvonne, Prinses van Bourgondië (Witold Gombrowicz) en laat de voor­stellingen onderling overlopen, botsen en resoneren.

Theater In Toneelhuis en Op tournee

Dagboek van een leeg bed

"Ik vertrek vanuit mijn eigen levensverhaal, dat begon in Bagdad en mij naar België bracht. Maar ik maak geen documentaire over mijn leven en geef geen commentaar op politieke situaties. Ik maak een reis door de metaforen van de Arabische taal die mijn moedertaal is." - Mokhallad Rasem 

Bekijk het hele programma