nl fr en

Zomersluiting!

De ticketbalie sluit de deuren van 2 juli t/m 12 augustus 2018. Uiteraard kan u 24/24u online terecht voor info, tickets & abonnementen.

Ontdek het programma van het nieuwe seizoen!

Binnenkort in Toneelhuis

Love at first Sight #3

De derde editie van dit festival van nieuwe makers vindt plaats van 19 t/m 23 september 2018. Ontdek het programma hier!

Toneelhuismakers op reis!

Toneelhuis is tot eind augustus gesloten, maar veel van de Toneelhuismakers zijn deze zomer te gast op (internationale) festivals.

Binnenkort

Theater 9 november 2017 t/m 15 juni 2019

Poquelin II

“Ik wil me met de belachelijke trekjes van de mensheid bezighouden en de tekortkomingen van de wereld theatraal aangenaam verbeelden.” - Jean-Baptiste Poquelin (Molière)

Theater 2 augustus 2018 t/m 22 september 2018

Waldeinsamkeit

(doorgaans vertaald als diepe verbondenheid die je voelt wanneer je alleen in het bos bent, staat dit woord ook voor ongeborgenheid in een donkere en onvoorspelbare ruimte)  

Theater 13 september 2017 t/m 12 augustus 2018

1095

Lisaboa Houbrechts & Kuiperskaai zetten De Middeleeuwen op nietsontziend zinnelijke wijze neer.

Bekijk het hele programma

Nieuws

Artikel — 26 juni 2018

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wil u graag een paar boeiende tips voor uw vakantielectuur? Liefst zo gevarieerd mogelijk? Wel, dan hebben we goed nieuws voor u: een aantal van onze Toneelhuismakers legde ons het stapeltje lectuur voor dat deze zomer in hun koffer meereist. Eén blik op de titels alleen al en u weet het:  onze makers laten zich vervoeren door zeer uiteenlopende kwesties en ideeën, die ongetwijfeld ook zullen opduiken in de voorstellingen die zij het komende seizoen maken. Veel leesplezier! En een fijne zomer!

Artikel — 26 juni 2018

Voor de afdeling externe relaties zoeken wij een STAGIAIR (M/V) voor een praktijkstage

Heb je een passie voor theater, kunst en cultuur? Ben je creatief en hou je van het verzinnen, plannen en uitvoeren van ideeën en campagnes? Weet je de weg op de verschillende social media, ben je op je plek achter de schermen van websites en digitale media? Heb je talent voor grafische vormgeving? Wil je veel leren over communicatie in de culturele sector, het bereiken, prikkelen en binden van verschillende doelgroepen? En ben je niet bang in een redelijk hectische omgeving de handen uit de mouwen te steken? Dan zoeken we jou!
 

Artikel — 25 juni 2018

"Het was een feest om mijn roman van 600 pagina’s in een toneelstuk omgetoverd te zien."

De Volkskrant interviewde auteur A.M. Homes op vrijdag 13 april, de ochtend nadat ze in de Stadsschouwburg Amsterdam Vergeef ons zag, de bewerking door Guy Cassiers van haar hilarische roman May We Be Forgiven (2012) waarin het leven van twee rivaliserende broers grondig op zijn kop wordt gezet: "Het was een feest om mijn roman van 600 pagina’s in een toneelstuk omgetoverd te zien."

Bekijk al het nieuws