nl fr en

Ontdek het programma van het nieuwe seizoen!

Binnenkort in Toneelhuis

Love at first Sight #3

De derde editie van dit festival van nieuwe makers vindt plaats van 19 t/m 23 september 2018. Ontdek het programma hier!

Toneelhuismakers op reis!

Toneelhuis is tot eind augustus gesloten, maar veel van de Toneelhuismakers zijn deze zomer te gast op (internationale) festivals.

Stadsklap nu ook in Toneelhuis!

Wie wil, kan op maandag 20 augustus (Pashtu) en dinsdag 21 augustus (Bulgaars) deelnemen aan een intercultureel gesprek met inburgeraars in Antwerpen. Welkom in de Foyer van de Bourla!

Binnenkort

Literatuur 26 augustus 2018

Groepsportret met brilletje

Tom Lanoye wordt 60 en u zal het geweten hebben. Op de Cultuurmarkt, aan de vooravond van Lanoyes verjaardag, presenteert hij zijn nieuwe boek. 

Theater 15 maart 2018 t/m 27 augustus 2018

La petite fille de monsieur Linh

Meneer Linh ontvlucht zijn door oorlog vernielde land, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter. Hij voelt zich niet thuis in het vreemde land, tot hij op een dag meneer Bark ontmoet. Franstalige hercreatie

Bekijk het hele programma

Nieuws

Artikel — 26 juni 2018

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wil u graag een paar boeiende tips voor uw vakantielectuur? Liefst zo gevarieerd mogelijk? Wel, dan hebben we goed nieuws voor u: een aantal van onze Toneelhuismakers legde ons het stapeltje lectuur voor dat deze zomer in hun koffer meereist. Eén blik op de titels alleen al en u weet het:  onze makers laten zich vervoeren door zeer uiteenlopende kwesties en ideeën, die ongetwijfeld ook zullen opduiken in de voorstellingen die zij het komende seizoen maken. Veel leesplezier! En een fijne zomer!

Artikel — 26 juni 2018

Voor de afdeling externe relaties zoeken wij een STAGIAIR (M/V) voor een praktijkstage

Heb je een passie voor theater, kunst en cultuur? Ben je creatief en hou je van het verzinnen, plannen en uitvoeren van ideeën en campagnes? Weet je de weg op de verschillende social media, ben je op je plek achter de schermen van websites en digitale media? Heb je talent voor grafische vormgeving? Wil je veel leren over communicatie in de culturele sector, het bereiken, prikkelen en binden van verschillende doelgroepen? En ben je niet bang in een redelijk hectische omgeving de handen uit de mouwen te steken? Dan zoeken we jou!
 

Artikel — 25 juni 2018

"Het was een feest om mijn roman van 600 pagina’s in een toneelstuk omgetoverd te zien."

De Volkskrant interviewde auteur A.M. Homes op vrijdag 13 april, de ochtend nadat ze in de Stadsschouwburg Amsterdam Vergeef ons zag, de bewerking door Guy Cassiers van haar hilarische roman May We Be Forgiven (2012) waarin het leven van twee rivaliserende broers grondig op zijn kop wordt gezet: "Het was een feest om mijn roman van 600 pagina’s in een toneelstuk omgetoverd te zien."

Bekijk al het nieuws