nl fr en

Katelijne Damen@TheMovies: Lost in translation

Katelijne Damen geeft de aftrap voor het tweede seizoen van Toneelhuis@TheMovies: eigenzinnige gesprekken met markante filmfragmenten en dan een uitstekende speelfilm op het grote doek van Cinema Zuid.

Katelijne Damen weet uit ervaring hoe het is om voor een camera dan wel voor een volle zaal een rol te vertolken. Op de planken werkte ze – naast haar jarenlange samenwerking met Guy Cassiers – samen met o.a. Luk Perceval, Erik De Volder en Ivo Van Hove. Voor de camera speelde ze o.a. in De smaak van De Keyser. Momenteel schittert ze als Lady Macbeth in Guy Cassiers’ productie MCBTH en in maart 2014 is ze te zien in Hamlet vs Hamlet, een samenwerking van Guy Cassiers met Tom Lanoye en Toneelgroep Amsterdam.

Filmcriticus Kurt Vandemaele praat met Katelijne Damen over haar keuze voor Sofia Coppola’s Lost in Translation. Daarna trakteert Cinema Zuid de bezoeker op een drankje en vervolgens wordt de keuzefilm vertoond.

Bob Harris (Bill Murray) is een aan wat lager wal geraakte filmster. Hij vertoeft in Tokio om er uiterst moeizaam een dwaze commercial voor een whisky merk in te blikken. Afgezonderd van zijn vertrouwde omgeving en met haast niemand in de Japanse grootstad die Engels spreekt of begrijpt, belandt hij in een soort isolement. Eén van de andere hotelgasten is de bloedmooie Charlotte (Scarlett Johansson) die door haar aan werk verslaafde echtgenoot danig verwaarloosd wordt. Samen met Bob belandt ze in de hotelbar en raken in gesprek. Aanvankelijk lijkt alles erop te wijzen dat er tussen hen iets moois staat te gebeuren. Toch blijft het bij een continue onderhuidse spanning.

Lost in Translation bezorgde Scarlett Johansson een heuse sterrenstatus en leverde Coppola een Oscar op voor het Beste Scenario.

US 2003 / 101’

Met o.a. Scarlett Johansson, Bill Murray en Giovanni Ribisi

dinsdag 8 oktober 2013

19:30 interview - 20:30 film

Cinema Zuid, Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen

€5 / €3, reserveren aanbevolen: www.cinemazuid.be

 

Ook interessante producties: