nl fr en

Kevin Janssens@themovies: The War Zone

Toneelhuis, Cinema Zuid en deBuren sluiten toneelhuis@themovies af met de bijzondere filmkeuze van Kevin Janssens. Eerst een eigenzinnig gesprek met markante filmfragmenten en dan een uitstekende speelfilm op het grote doek van Cinema Zuid.

Kevin Janssens speelde o.a. in Vermist, Quiz me quick, Salamander en Het varken van Madonna. Sinds 1 januari 2013 maakt hij deel uit van de vaste acteurskern van Toneelhuis. Op 16 mei gaat in de Bourla Desperado in première, in regie van Bart Meuleman. Janssens is daarin één van de vier pisteleros.

In de reeks Toneelhuis@TheMovies koos Kevin Janssens voor The War Zone, het merkwaardige regiedebuut van acteur Tim Roth (Vincent and Theo, Reservoir Dogs, Pulp Fiction), dat bij zijn release onterecht onopgemerkt voorbijging. Filmcriticus Kurt Vandemaele praat met Janssens over die keuze. Aansluitend wordt de film vertoond.

The War Zone vertelt het verhaal van een gezin dat ogenschijnlijk gelukkig is. Vader verdient goed zijn brood in zijn antiekzaak, moeder is zwanger en gelukkig. Alleen de tienerzoon is niet in zijn element, omdat hij zijn Londense leventje en vrienden in de steek moest laten omdat de familie verhuisde naar het rurale Devon. Hij begint zijn familie te bespieden en zijn oudere zus ervan te verdenken dat ze een seksuele relatie heeft met hun vader.
Roth behandelt hier het thema incest op een harde, confronterende manier (maar zonder sensatiezucht). Zijn film is deprimerend, maar ook eerlijk en ontroerend, o.a. door het spel van een schitterende ensemblecast, met o.a. Ray Winstone, Lara Belmont, Freddie Cunliffe, Tilda Swinton, Lara Belmont, Freddie Cunliffe, Annabelle Apsion, Kate Ashfield en Colin Farrell.

dinsdag 26 maart 2013 - 19:30 interview  20:30 film
Cinema Zuid│Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen
€5 / €3, reserveren aanbevolen: www.cinemazuid.be

Meer info op www.cinemazuid.be en www.deburen.eu

Ook interessante producties: