nl fr en

Tom Dewispelaere@TheMovies: Submarino

Toneelhuisacteur Tom Dewispelaere selecteerde Submarino, een hartverscheurend sociaal realistisch drama van regisseur Thomas Vinterberg (van o.a. It’s All About Love, Festen en Jagten). De film is gebaseerd op het boek Submarino van Jonas T. Bengtsson.

Filmcriticus Kurt Vandemaele praat om 19u30 met de acteur over zijn keuze. Om 20u30 wordt Submarino integraal vertoond in Cinema Zuid.

 

Twee broers, gekweld door trauma’s uit hun onstabiele jeugd, ontmoetten elkaar na vele jaren opnieuw op de begrafenis van hun moeder. Toen ze jong waren, moesten de twee broers voor hun babybroertje zorgen, omdat hun moeder verslaafd was aan de drank. De familie valt uit elkaar door een tragedie. De ene broer belandt in de gevangenis en besluit zich om te trainen en bodybuilder te worden na zijn vrijlating. De andere broer is een junkie en alleenstaande vader. Hij probeert angstvallig zijn drugprobleem en -dealen geheim te houden en zijn zoontje het leven te geven dat hij verdient.

De film ging in première in 2010 en nam deel aan de competitie op het 60ste Internationaal Filmfestival van Berlijn. Submarino won de Nordic Council Film Prize 2010 en werd genomineerd voor 15 Robert Awards.

 

Met o.a. Jakob Cedergren, Peter Plaugborg, Patricia Schumann, Morten Rose, Gustav Fischer e.a.

Denemarken, 2010

 

 

dinsdag 11 maart 2014

19u30 interview – 20u30 film

Cinema Zuid, Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen

€5 / €3, reserveren aanbevolen: www.cinemazuid.be

 

Ook interessante producties: