nl fr en

Toneelhuis@themovies: Bart Meuleman presenteert Touch of Evil van Orson Welles

Maandag 19 november gaat schrijver, regisseur, dichter, essayist en vaste maker bij Toneelhuis Bart Meuleman in gesprek met Jonas Van Thielen (berucht en beroemd door zijn opgemerkte gastoptredens in De Laatste Show en zijn monoloog De Leeuw van Vlaanderen). Bart Meuleman presenteert zijn keuzefilm, het magnum opus van Orson Welles, Touch of Evil.

Toneelhuis, Cinema Zuid en deBuren slaan de handen in elkaar voor een nieuwe reeks van boeiende gesprekken met topacteurs en makers van Toneelhuis over de spannende relatie tussen toneel en film. In deze tweede editie is het de beurt aan Bart Meuleman. Het gesprek wordt uiteraard gekruid met persoonlijke anekdotes.
Meuleman is dit seizoen voor Toneelhuis aan de slag als regisseur van Half elf zomeravond met o.a. Ariane van Vliet, Ruth Becquart en Gert Lahousse en  Desperado met o.a. Tom Dewispelaere en Kevin Janssens – deze laatste is in maart 2013 te gast in Cinema Zuid.

Na een korte pauze volgt Touch of Evil (1958), de keuzefilm van Bart Meuleman.
 
Over de film.
Orson Welles’ barokke film noir gaat over de pogingen van een antidrugsagent om de dader te vatten van de bomaanslag op een belangrijke burger in een goor stadje aan de Mexicaanse grens, waar hij op huwelijksreis toevallig passeerde. De onkreukbare Vargas wordt in zijn onderzoek tegengewerkt door de plaatselijke politiechef, de groteske Quinlan, die haast bezwijkt onder het gewicht van zijn eigen corruptie.
Al van bij de virtuoze openingsscène wordt meteen de toon gezet van een film die in alles de sfeer uitademt van moreel en fysiek verval.

US 1958 – 111'
Charlton Heston, Janet Leigh, Orson Welles, Joseph Calleia, Akim Tamiroff

 Meer info: www.cinemazuid.be en www.deburen.be

Ook interessante producties: