NIEUW: P.U.L.S.

Met een nieuw seizoen gaat ook een nieuw Toneelhuisinitiatief van start, P.U.L.S. of voluit Project for Upcoming artists for the Large Stage.

P.U.L.S. is een vierjarenplan dat getalenteerde jonge theatermakers op eigen tempo laat doorgroeien naar de grote scène. Vijf internationaal gerenommeerde theatermakers kijken als bondgenoten mee: Jan Fabre, Jan Lauwers, Alain Platel, Ivo van Hove en initiatiefnemer Guy Cassiers.
In het P.U.L.S.-project gaan vier recent afgestudeerde theatermakers aan de slag: Hannah De Meyer, Lisaboa Houbrechts, Timeau De Keyser en Bosse Provoost. Allen lieten zich de voorbije jaren opmerken met bijzonder theaterwerk dat al te zien was in de eerste editie van Love at first Sight. Allen spraken ze de uitdrukkelijke wens uit te willen creëren en regisseren voor de grote zaal. In een eerste beweging zullen we u vooral uitnodigen voor kleinschalige projecten van elk van hen. Op termijn ontmoet u deze makers en hun werk op de Bourlascène. Tussendoor spenderen zij flink wat tijd als regieassistent of dramaturg op de werkvloer bij Cassiers, Fabre, Lauwers, van Hove of Platel. De artistieke dialoog die daar ontstaat is een stapsteen op weg naar nieuw grotezaalwerk van deze vier beloftevolle makers. Op naar de toekomst.

Ook interessante producties: