nl fr en

Hannah De Meyer

Hannah De Meyer (1988) studeerde in 2015 af aan de Performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het exhibitionistische Solace. Ze won er de TAZ-Jong Theaterschrijfprijs 2015 mee en de Artes Jongtheaterschrijfprijs in Nederland.

Hannah De Meyer (1988) studeerde in 2015 af aan de Performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het exhibitionistische Solace. Ze won er de TAZ-Jong Theaterschrijfprijs 2015 mee en de Artes Jongtheaterschrijfprijs in Nederland. Nadien maakte ze Vast glowing empty page en recent, samen met Jesse Vandamme, ÜBERDRAMATIK, een “spannende exploratie van de universaliteit van het gemis”. Hannah De Meyer schrijft en regisseert en ze zoekt in haar werk het extreme op, zowel in de verstilling en het meditatieve als in het choquante. Over Levitations (2017) schreef Steven Heene in TAZette: “Een wellustig kronkelende trip langs pieken en dalen in De Meyers rijke verbeelding.”

Voor Love at first Sight III maakte Hannah De Meyer een nieuwe voorstelling, new skin. Ze vertrekt vanuit haar bewondering voor een jonge generatie anti-racistische schrijvers, economen en klimaatactivisten. De Meyer voelt zich verbonden met hun woede en verontwaardiging, en tegelijk met de tedere vastberadenheid waarmee ze alternatieve verhalen maken. Andere verhalen over wat succes is, wat welvaart, en wat een welvarende maatschappij. new skin vertrekt vanuit die fascinatie en bewondering.

Volg hier de projecten van de vier P.U.L.S.makers, hun werkproces en hun dialoog.

Producties van/met ‘Hannah De Meyer’

Nieuws over ‘Hannah De Meyer’

Artikel — 19 februari 2019

Boekpresentatie NEW SKIN / LEVITATIONS

Naar aanleiding van haar twee meest recente voorstellingen, new skin en Levitations, brengt Hannah De Meyer de speelteksten én de inspiratiebronnen van haar solovoorstellingen samen in een self-published boek.

Artikel — 18 september 2018

Waarom ik mijn voorstelling weghaalde bij Troubleyn

Uit solidariteit met de ondertekenaars van de open brief aan Jan Fabre heeft Hannah De Meyer, in samenspraak met Toneelhuis, beslist om haar voorstelling new skin in première te laten gaan in de De Vrièrestraat 36 (een werkplek van Toneelhuis) en niet bij Troubleyn. In dit opiniestuk legt ze uit waarom.

Artikel — 26 juni 2018

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wil u graag een paar boeiende tips voor uw vakantielectuur? Liefst zo gevarieerd mogelijk? Wel, dan hebben we goed nieuws voor u: een aantal van onze Toneelhuismakers legde ons het stapeltje lectuur voor dat deze zomer in hun koffer meereist. Eén blik op de titels alleen al en u weet het:  onze makers laten zich vervoeren door zeer uiteenlopende kwesties en ideeën, die ongetwijfeld ook zullen opduiken in de voorstellingen die zij het komende seizoen maken. Veel leesplezier! En een fijne zomer!

Artikel — 1 juni 2018

TONEELG(E)RUIS EDITIE #12

De 12de editie  van Toneelg(e)ruis is uitgebreid geworden. Veel interviews. Veel informatie. Veel invalshoeken. Een rode draad is moeilijk te vinden. Of misschien toch niet? Opvallend veel bijdragen gaan immers expliciet over hoe de theatermaker zich tot de werkelijkheid verhoudt. Die werkelijkheid is groot en complex en confronteert ons met enorme uitdagingen.

Meer nieuws