nl fr en

Lisaboa Houbrechts

Lisaboa Houbrechts (1992) maakte in 2016 de masteropleiding Drama af aan de School of Arts Gent / KASK Gent. Ze schrijft en regisseert. Samen met Victor Lauwers, Romy Louise Lauwers en Oscar van der Put richtte ze Kuiperskaai op.

Lisaboa Houbrechts (1992) maakte in 2016 de masteropleiding Drama af aan de School of Arts Gent|KASK Gent. Ze is schrijver en regisseur. Samen met Victor Lauwers, Romy Louise Lauwers en Oscar van der Put richtte ze Kuiperskaai op, waarmee ze o.a. De Schepping/The Creation (2013), The Goldberg Chronicles (2014), The Winter’s Tale (2016) en 1095 (2017) maakte. Ze evoceert de geschiedenis en klassiek repertoire in een rituele daad en toont de mens in een keten van driften. The Goldberg Chronicles (2014) werd door de pers “een immense clash van energieën” genoemd: “... de taal is kleur, het spel is beeld, de muziek is verf.” In 2016 maakte ze grote indruk met haar wervelende bewerking van Shakespeares The Winter’s Tale, en in september 2017 ging de nieuwe voorstelling van Lisaboa Houbrechts & Kuiperskaai in première: 1095, naar een tekst van Victor Lauwers: “Durf en spelplezier spatten (er)van (af” (Lotte Philipsen in Knack). In seizoen 2018-2019 werkt Lisaboa aan haar eigen versie van Hamlet. Ze zet het vrouwelijk perspectief centraal en brengt Gertrude, de moeder van Hamlet, naar het hart van de voorstelling (première: september 2018, op het Love at first Sight-festival).

Volg hier de projecten van de vier P.U.L.S.makers, hun werkproces en hun dialoog.

Producties van/met ‘Lisaboa Houbrechts’

Hamlet Theater 22 september 2018 t/m 6 juni 2019

Hamlet

Kuiperskaai / Lisaboa Houbrechts

Nieuws over ‘Lisaboa Houbrechts’

Artikel — 26 juni 2018

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wil u graag een paar boeiende tips voor uw vakantielectuur? Liefst zo gevarieerd mogelijk? Wel, dan hebben we goed nieuws voor u: een aantal van onze Toneelhuismakers legde ons het stapeltje lectuur voor dat deze zomer in hun koffer meereist. Eén blik op de titels alleen al en u weet het:  onze makers laten zich vervoeren door zeer uiteenlopende kwesties en ideeën, die ongetwijfeld ook zullen opduiken in de voorstellingen die zij het komende seizoen maken. Veel leesplezier! En een fijne zomer!

Artikel — 1 juni 2018

TONEELG(E)RUIS EDITIE #12

De 12de editie  van Toneelg(e)ruis is uitgebreid geworden. Veel interviews. Veel informatie. Veel invalshoeken. Een rode draad is moeilijk te vinden. Of misschien toch niet? Opvallend veel bijdragen gaan immers expliciet over hoe de theatermaker zich tot de werkelijkheid verhoudt. Die werkelijkheid is groot en complex en confronteert ons met enorme uitdagingen.

Artikel — 26 april 2018

Een ontmoeting met Robert Wilson

In het kader van de reeks Masters of the 21st Century verwelkomt Jan Fabre/ Troubleyn met grote trots de Amerikaanse theaterkunstenaar Robert Wilson op 21 en 22 mei 2018.  
 

Artikel — 1 maart 2018

TONEELG(E)RUIS EDITIE #11

De vorige twee edities van Toneelg(e)ruis waren themanummers, respectievelijk over onze werking rond participatie en openbaarheid (editie #9) en over P.U.L.S., ons nieuwe project met jonge makers (editie #10). In Toneelg(e)ruis, editie #11 komt de breedte van de Toneelhuiswerking opnieuw op de voorgrond.

Meer nieuws