nl fr en

Bosse Provoost

Bosse Provoost (1993) studeerde in 2016 af aan de masteropleiding Drama aan de School of Arts Gent / KASK Gent. 

Bosse Provoost (1993) studeerde in 2016 af aan de masteropleiding Drama aan de School of Arts Gent/KASK Gent. Zijn voorstellingen zijn “composities van lichtverschuivingen, stiltes, ritmische spielereien en half-menselijk aandoende figuren”. Herberg (2015) speelde bij zonsondergang, onder een snelwegviaduct en op grote afstand van het publiek. In Moore Bacon! (2015), dat hij samen met Kobe Chielens maakte, werd er met miniem licht in een aardedonkere ruimte een radicaal spel met “zintuiglijke onderprikkeling” gespeeld, waardoor de toeschouwer onmogelijke beelden waarnam. De voorstelling won de Jong Theaterprijs op Theater Aan Zee en Het Debuut op ITs Festival Amsterdam en tourde in België en Nederland. In 2017 maakt Bosse The Act of Dying met het collectief de polen, waarin drie spelers een spel van sterven en verrijzen spelen.

In seizoen 2018-2019 maakte Bosse Provoost Matisklo, een voorstelling waarin de gedichten van Paul Celan op scène worden gebracht naast de radicale, ‘mensomvattende’ kostuums van Max Pairon.

Volg hier de projecten van de vier P.U.L.S.makers, hun werkproces en hun dialoog.

Producties van/met ‘Bosse Provoost’

Nieuws over ‘Bosse Provoost’

Artikel — 4 november 2018

Ton Naaijkens Over Paul Celan

Ton Naaijkens - vertaler van de poëzie van Celan - over Auschwitz, Celan, Primo Levi, Giorgio Agamben en de voorstelling Matisklo.

Artikel — 30 oktober 2018

Bosse Provoost en Geert Belpaeme over Matisklo

"Celans taallandschappen nodigden ons niet alleen uit om te spreken maar ook om beelden te maken. We verbeelden niet zijn woorden, we gaan op zijn uitnodiging in om verder te verbeelden." 

Artikel — 25 oktober 2018

tekstuitgave Matisklo

Een tekstuitgave met gedichten van Paul Celan naar aanleiding van de voorstelling Matisklo.

Meer nieuws