nl fr en

Timeau De Keyser

Timeau De Keyser (1988) studeerde in 2011 af aan de School of Arts Gent / KASK Gent (Master drama). Met Hans Mortelmans en Simon De Winne richtte hij in 2009 Tibaldus op.

Timeau De Keyser (1988) studeerde in 2011 af aan de School of Arts/KASK Gent. Met Hans Mortelmans en Simon De Winne richtte hij in 2009 Tibaldus op, waarmee hij o.a. Paard: een opera (2010), 4:3 (2012) en Persona (2013) maakte. Na hun eerste voorstellingen die eerder abstract waren, groeide de laatste jaren een hernieuwde interesse voor het ‘toneelspel’ en kwam de ‘acteur’ weer centraal te staan. In het werk van de Poolse auteur Witold Gombrowicz vond Tibaldus het juiste materiaal om hun (speel)visie verder te ontwikkelen en in september 2016 ging de enscenering van Gombrowicz’ Yvonne in première in de Bourlaschouwburg. “De combinatie van Gombrowicz’ Yvonne, Prinses van Bourgondië met de poëtica van Tibaldus is een match made in heaven. Zowel voor de spelers als de toeschouwers.”, aldus Jasper Delbecke in Etcetera. Tijdens Love at first Sight II presenteerde Tibaldus teksten van Hans Mortelmans in de installatie Nooit Opgevoerd Toneel, en op de derde editie van dat festival ging Het Huwelijk in première, opnieuw een stuk van Gombrowicz. 

Timeau De Keyser is naast theatermaker ook actief als filmregisseur. In 2015 realiseerde hij, samen met Pieter Dumoulin, zijn eerste kortfilm, De Reconstructie, en in de loop van 2018 lanceert het duo de langspeler Etangs Noirs.

Volg hier de projecten van de vier P.U.L.S.makers, hun werkproces en hun dialoog.

Producties van/met ‘Timeau De Keyser’

Nieuws over ‘Timeau De Keyser’

Artikel — 3 september 2018

Tibaldus: uitgepuurde vormeloosheid

Met Yvonne, Prinses van Bourgondië werd Tibaldus geselecteerd voor Circuit X op het Theaterfestival. Toneelhuiscollega Dina Dooreman sprak met Timeau De Keyser en Hans Mortelmans, die samen met Simon De Winne de kern vormen van het theatergezelschap dat in 2009 door de toenmalige KASK-studenten werd opgericht. 

Artikel — 26 juni 2018

Ik ga op reis en ik neem mee…

Wil u graag een paar boeiende tips voor uw vakantielectuur? Liefst zo gevarieerd mogelijk? Wel, dan hebben we goed nieuws voor u: een aantal van onze Toneelhuismakers legde ons het stapeltje lectuur voor dat deze zomer in hun koffer meereist. Eén blik op de titels alleen al en u weet het:  onze makers laten zich vervoeren door zeer uiteenlopende kwesties en ideeën, die ongetwijfeld ook zullen opduiken in de voorstellingen die zij het komende seizoen maken. Veel leesplezier! En een fijne zomer!

Artikel — 1 juni 2018

TONEELG(E)RUIS EDITIE #12

De 12de editie  van Toneelg(e)ruis is uitgebreid geworden. Veel interviews. Veel informatie. Veel invalshoeken. Een rode draad is moeilijk te vinden. Of misschien toch niet? Opvallend veel bijdragen gaan immers expliciet over hoe de theatermaker zich tot de werkelijkheid verhoudt. Die werkelijkheid is groot en complex en confronteert ons met enorme uitdagingen.

Meer nieuws