Audio-inleidingen bij Toneelhuisvoorstellingen

Audio-inleidingen bij Toneelhuisvoorstellingen

Samen met tal van partners (o.a. VeBeS, Inter) werkt Toneelhuis sinds enkele seizoen aan de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Verschillende initiatieven werden met succes op poten gezet: ringleiding, audiobeschrijving, assistentie van en naar het station. Een volgende stap in dit traject zijn audio inleidingen bij onze voorstellingen, opgezet in samenwerking met de Universiteit Antwerpen.

Wie niet (goed) ziet, kan ervoor kiezen om te komen luisteren naar een live beschrijving van wat er op het podium te zien is. Deze audiobeschrijvingen worden aangeboden bij matineevoorstellingen.

Om mensen met een visuele beperking ook de kans te geven om op een ander moment dan zondagnamiddag naar een voorstelling te komen, biedt Toneelhuis vanaf nu inleidingen aan bij alle Toneelhuisvoorstellingen.

Deze inleiding schetst een beeld van het decor, de kostuums en andere relevante informatie, waardoor u zich een beter (visueel) kader van de voorstelling kan vormen. U vindt de gesproken inleidingen op onze website en ze worden ook meegestuurd in een servicemail naar alle ticketkopers.

Vanaf begin volgend jaar kan u ze voor de voorstelling via een hoofdtelefoon ook beluisteren in de inkomhal van de Bourla.

Het departement Toegepaste Taalkunde/Vertalers en Tolken en de opleiding Theater-, Film- en Literatuurwetenschappen (UA), voert onderzoek naar audiobeschrijving voor theater. Zij zetten samen met Toneelhuis dit project van de audio inleidingen op. Aangezien dit project nog in een testfase zit, zijn suggesties steeds welkom! Laat het ons weten op communicatie@toneelhuis.be.

Beluister hier alvast de reeds gemaakt audio inleidingen:
De moed om te doden
300 el x 50 el x 3e el

Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben
Bezonken rood
Liedje voor Gigi
Vergeef ons


Het overzicht van audiobeschrijvingen op zondagnamiddag vindt u hier.

Ook interessante producties: