Festival

Antwerpse Kleppers

Antwerp’s finest artists!

Het is even geleden, maar hier gaan we weer. Op het einde van het seizoen presenteren we een maand lang een gulle greep uit het aanbod van onze Antwerpse collega-gezelschappen, theatermakers, spelers, muzikanten, dansers en choreografen.

Binnen een reeks prachtige multidisciplinaire voorstellingen duiken zowel namen op van gevestigde artistieke waarden als van een jongere generatie artiesten.

Er zit veel verhaal en muziek in het festival: van historische vertelling tot privé ontboezemingen, van klassiek tot rockconcert, van jazz over rap tot musical. 
Het festival presenteert een keur aan creaties gebaseerd op werk van baanbrekende vrouwen: kunstenaars die via hun werk voorvechters waren van maatschappelijke thema’s als racisme, psychisch lijden en oorlogsgeweld. Hun artistieke bijdrage beïnvloedde wereldwijd het maatschappelijk debat. 
Maak kennis met grote, veelkoppige, vaak intergenerationele spelersgroepen. Ensembles met daarin geroutineerde klassebakken en fonkelnieuw talent. Een bom collectieve energie op scène! 
Ook stevig wat theater- en filmgeschiedenis in de Antwerpse Kleppers, kritische denkers, oude meesters, gerenommeerde schrijvers. Het zijn de gezelschappen die een nieuw licht laten schijnen op dit repertoire. 

Tijdens deze editie zijn daarnaast ook de theatercursisten van WISPER, theaterstudenten van de nieuwe spelers en het vrijetijdscollectief Lucky Leo te gast in Kambala.

Alle Activiteiten

Nomadics Theater 25 mei 2024 t/m 26 mei 2024

Nomadics

Voetvolk / Lisbeth Gruwez / Maarten Van Cauwenberghe

Orfeus Theater 5 juni 2024

Orfeus

LAZARUS / Koen De Graeve / Flat Earth Society Orchestra (FES)