A=W²

Jongeren bezetten een week lang de Bourla!

Onder de noemer van een onbestaande wiskundige formule lanceert Toneelhuis de eerste editie van wat een jaarlijks terugkerend project wordt met jongeren in en rond Antwerpen. We zijn nieuwsgierig naar hun vragen, meningen, visies, angsten en dromen over hun plek in deze wereld, waarin de ene gebeurtenis de andere sneller op lijkt te volgen dan dat we zelf bij kunnen houden.
Antwerpen wereld wijd.
Een jaarlijkse, eigentijdse Staat van de Stad.

Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 september 2016 bezetten 54 laatstejaars leerlingen van Sint-Lucas, De!Kunsthumaniora, Stedelijk Lyceum Cadix en het Sint-Jozefinstituut Kontich een week lang de Bourla. Ze zien drie voorstellingen (De kinderjaren van Jezus, Othello en Body Revolution) en een video (Wachten/bis) van Mokhallad Rasem en daartussendoor werken zij zelfstandig of samen met performers Ehsan Hemat (Body Revolution) en Bassim Mohsen (Body Revolution, Wachten) aan hun eigen invulling op de vragen en ideeën die zich gedurende de week aandienen.

Deze vragen geeft Mokhallad Rasem vanuit zijn voorstellingen al mee: Wat is het effect van geweld op het menselijk lichaam? Wat betekent wachten voor jou? Kan je iemand anders ooit echt helemaal grondig kennen? Waar ben je bang voor? Wat is het traject van de stip op een wereld van papier

Toneelhuismakers en -acteurs volgen het traject van de leerlingen vanuit de coulissen. Zo bestoken ze elkaar over en weer en kan iedereen elkaar verrassen met andere of nieuwe inzichten.

Weekprogramma dag- en avondvoorstellingen:

maandag 26/9, 13u30 - Body Revolution (Leopoldstraat)
dinsdag 27/9, 11u - Body Revolution (Leopoldstraat)
dinsdag 27/9, 13u30 én 20u00 - De kinderjaren van Jezus (Bourla)
donderdag 29/9, 13u30 - Othello (Bourla)
vrijdag  30/9, 13u30 - Othello (Bourla)
zaterdag 1/10, 20u00 - Othello (Bourla)

Deze dag- en avondvoorstellingen zijn ook publiek toegankekijk!

Ook interessante producties: