Theater

Wachten/bis

Toneelhuis, Mokhallad Rasem

De voorstelling Wachten krijgt een nieuw leven: het was de rode draad voor verschillende scholen en sociale organisaties in en rond Antwerpen binnen een samenwerkingstraject rond identiteit en zingeving. Het eindresultaat is gebundeld in de film Wachten/bis en de Bourlaschouwburg zal voor drie dagen een museum zijn.

'Wat betekent wachten voor jou?'

Deze vraag stelde Toneelhuismaker Mokhallad Rasem een jaar geleden aan studenten en leerlingen na de schoolvoorstelling Wachten. In antwoord op zijn vraag maakten zij beeldend, digitaal, theatraal, muzikaal of tekstueel werk rond het thema 'wachten'. Of zij vertelden voor de camera wat wachten voor hen betekent.

Mokhallad Rasem bundelt hun nieuwsgierigheid naar verhalen van anderen in een nieuwe film Wachten/bis.

Ontdek ook het educatief, filosofisch pakket omtrent Wachten/bis.

Toneelhuis heeft dit materiaal in een gebruiksvriendelijk educatief filosofisch pakket gegoten. In dit pakket bevindt zich een link naar de film Wachten/bis en het bevat vijf filosofische kaarten. Deze kaarten zijn een selectie van quotes uit de film, onderverdeeld in vijf thema’s: verheugen, liefhebben, verwerken, zoeken en volharden.

Hier te koop.

van

  • Mokhallad Rasem

productie

  • Toneelhuis

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. dinsdag 17 mei 2016 — 21u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Meer over ‘Wachten/bis’

Over Het Theater Van Mokhallad Rasem Lees • 9 september 2020

Over Het Theater Van Mokhallad Rasem

Vijftien jaar geleden besloot theatermaker Mokhallad Rasem niet meer terug te keren naar Irak en asiel aan te vragen in België. Wat betekent het om van het ene ogenblik op het andere huis en thuis te moeten achterlaten en ergens anders opnieuw te beginnen, van de grond af aan? Zijn voorstellingen zijn evenzovele antwoorden op die vraag.
Toneelhuisdramaturg Erwin Jans schetst het bijzondere parcours van Mokhallad Rasem en hoe bij hem ‘kunstenaar zijn‘ en ‘vluchteling zijn’ existentieel met elkaar verbonden zijn.

Het theater van Mokhallad Rasem Lees • 29 maart 2018

Het theater van Mokhallad Rasem

Mother Song, de nieuwe voorstelling van Mokhallad Rasem, ging in première in Oostenrijk en is eind april te zien in de Bourla. Erwin Jans, Toneelhuisdramaturg, ging met Mokhallad in gesprek over vorig en nieuw werk.

Wachten/bis Lees • 21 september 2017

Wachten/bis

In 2015 speelde de korte voorstelling Wachten, van Toneelhuismaker Mokhallad Rasem, niet enkel in de theaterzalen maar ook in verschillende scholen, sociale organisaties en in gevangenissen in Vlaanderen. Tegelijk vroeg Mokhallad, onder het oog van zijn camera, aan leerlingen en studenten uit acht Antwerpse scholen de vraag: “Wat betekent wachten voor jou?”

A=W² Lees • 26 september 2016

A=W²

Onder de noemer van een onbestaande wiskundige formule lanceert Toneelhuis de eerste editie van wat een jaarlijks terugkerend project wordt met jongeren in en rond Antwerpen. We zijn nieuwsgierig naar hun vragen, meningen, visies, angsten en dromen over hun plek in deze wereld, waarin de ene gebeurtenis de andere sneller op lijkt te volgen dan dat we zelf bij kunnen houden.
Antwerpen wereld wijd.
Een jaarlijkse, eigentijdse Staat van de Stad.

Ook interessante producties

FRICTION Theater 16 november 2023 t/m 8 december 2023

FRICTION

Toneelhuis / Kunstenwerkplaats / Sophia Rodriguez