nl fr en
Muziek

Glen Hansard

Bekijk foto's
Glen Hansard is een singer-songwriter, geboren en getogen in Dublin, Ierland. In de loop van zijn carrière bracht hij platen uit als lid van The Frames, The Swell Season en als soloartiest onder zijn eigen naam.
Hoewel hij bij het grote publiek in Europa altijd een nobele onbekende gebleven is, werd zijn talent in de Angelsaksische landen unaniem geprezen, en waren meerdere groten der aarde er als de kippen bij om met hem samen te werken: van Eddie Vedder over Bruce Springsteen tot Damien Rice en Bono.

Hij was nog maar dertien toen hij zijn debuut maakte als busker in de straten van Dublin en amper twintig toen hij een filmrol kreeg in de film The Commitments. Maar zijn memorabelste en meest intense werk leverde hij af met The Frames, een band die het midden hield tussen dEUS en de Pixies.

Sterk geïnspireerd door de zogenaamde ‘Heilige Drievuldigheid’ (Van Morrisson, Bob Dylan en Leonard Cohen) werd de singer-songwriter en gitarist een veelzijdig artiest die zijn carrière erg intelligent en met veel passie richting gaf. In 2007 haalde hij samen met Markéta Irglova een Oscar binnen voor Falling Slowly uit de film Once. In 2012 vonden we Hansard ook terug in de soundtrack van The Hunger Games. 

In 2020 begon Glen te werken aan muziek met Eddie Vedder voor wat de soundtrack zou worden van de film Flag Day, geregisseerd door en met Sean Penn in de hoofdrol. Hansard en Vedder schreven samen acht originele nummers voor de film waaronder de titelsong My Father's Daughter, gezongen door Olivia Vedder. Glen en Eddie toerden samen en werken nog steeds aan nieuwe muziek voor een ander titelloos project.  

Alle data

  1. zondag 8 mei 2022 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties