nl fr en
Theater

Lonely Hearts Club Band

Toneelhuis, alle medewerkers van Toneelhuis

Bekijk foto's
Voor de laatste première van dit seizoen ensceneren alle makers én medewerkers van Toneelhuis samen de legendarische plaat Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles
Elk van die makers koos één nummer uit het album en deed er uiteraard geheel zijn eigenzinnige zin mee. Bij aanvang van de voorstelling wordt de plaat opgelegd en 50 minuten later heeft u ze allemaal de revue zien passeren: Mokhallad Rasem, FC Bergman, Olympique Dramatique, Benjamin Verdonck, Lisaboa Houbrechts, Bosse Provoost, Hannah De Meyer, Timeau De Keyser, Guy Cassiers, de medewerkers van het onthaal, de technische ploeg, de dienst communicatie, productie, publiekswerving en onderhoud, de administratie, het kostuum- en decoratelier en de zwerfkat die al weken onder het voortoneel huist en zich tot nog toe enkel liet horen.

with a little help from my friends

"Maar hoewel de afscheidnemend artistiek leider – op de hem eigen bescheiden wijze – slechts onnadrukkelijk aanwezig was in de voorstelling, kan je niet heen om de stempel die Cassiers zestien jaar lang op dit gezelschap gedrukt heeft: op de scène stond een ploeg die het klappen van de theaterzweep kent. Mooie mensen, fijne mensen. Hopelijk vinden cultuurminister Jambon en de Vlaamse regering dat ook als ze eind juni de cultuursubsidies toekennen, en beslissen over het voortbestaan van Toneelhuis."

"Zo is dit niet alleen een warm afscheid, maar ook een ode aan het theater. Zo’ n toneelhuis is een vorm van samenwerken, van samen zijn, van kracht en vreugde. Iedereen helpt dit gebouw tot leven te brengen, ‘with a help of my friends’. En het imposante gebouw verdient die toewijding, die verbeeldingskracht, die samenhorigheid. Je ziet hier wat een stadstheater zijn kan en zijn moet. "

Johan Thielemans in Pzazz , 19 juni 2022

"Guy Cassiers neemt met Lonely Hearts Club Band afscheid van Toneelhuis:  “De schouwburg is in feite van het publiek. Daar ben je als kunstenaar slechts een passant, die zoveel mogelijk de geschiedenis van het huis probeert te respecteren en er een nieuwe impuls aan probeert te geven. Het publiek is degene die het huis claimt. Het is niet voor niets dat veel mensen praten over ‘onze Bourla’."

Ewoud Ceulemans in De Morgen , 15 juni 2022

"‘Met alle artiesten, maar ook met alle mensen die achter de schermen werken, zeggen we in dit stuk: hier staan we’, vertelt Cassiers. ‘Gezien de omstandigheden werkt het therapeutisch om, tussen het andere werk door, met z’n allen samen te zingen en te dansen. "

"De voorstellingen van Lonely Hearts Club Band worden geen feestje voor mezelf of voor Toneelhuis, maar voor theater in het algemeen."

Credits

van en met

 • alle medewerkers van Toneelhuis
 • Benjamin Verdonck
 • Guy Cassiers
 • FC Bergman
 • Mokhallad Rasem
 • Olympique Dramatique
 • Bosse Provoost
 • Hannah De Meyer
 • Lisaboa Houbrechts
 • Timeau De Keyser

productie

 • Toneelhuis

met de steun van

 • de Tax Shelter van de Belgische federale overheid
 • Casa Kafka Pictures Tax Shelter

met dank aan

 • Immersive Lab (AP Hogeschool Antwerpen)
 • Brandweerkazerne Schoten

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. donderdag 16 juni 2022 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 2. vrijdag 17 juni 2022 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 3. zaterdag 18 juni 2022 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 4. zondag 19 juni 2022 — 15u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (33)

GILBERT DRUANT — 24 juni 2022

Inderdaad, een parel van een teater. En dat een bepaalde overheid deze unieke poederdoos wou slopen.
Deze uitsmijter konden mijn vrouw en ik best smaken. Maar het mocht wat meer zijn: bepaalde opvoeringen bleven wat in zichzelf steken, zoals dat nummer met die schommel; of die mankepoot. Kortom: lekker, maar het been had meer vlees mogen hebben.
Vraag: waarom kreeg het Toneelhuis een negatief advies?

Ria Claessens — 22 juni 2022

Het was een mooi en soms een emotionele afsluiter van een prachtig seizoen en....een afscheid Guy Cassiers waardig!
Bedankt allemaal en tot in het najaar!!!

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties