Theater

Jong geweld en experiment in Kambala

Toneelhuis biedt ruimte aan jonge/nieuwe makers!

Er broeit de komende maand van alles in Kambala, het tweede platform van Toneelhuis op het Eilandje.

In het eerste Atelier van dit seizoen repeteren Rosie Sommers en Micha Goldberg met een dertienkoppige cast aan German Staatstheater. We stellen in oktober twee toonmomenten open voor het publiek, de finale voorstelling is in februari te zien in de Bourla.

Tijdens de achtste editie van Love at first Sight presenteert Toneelhuis drie voorstellingen en biedt zo speelkansen aan jonge makers. We presenteren FAGGOTS van Tibau Beirnaert en Laurens Aneca, Brokeback Shitshow van Louis Verlinde en Gina Beuk en Kapsalon van Nathan Christiaensen, Mil Sinaeve, Haider Al Timimi.

Voor het eerst is Toneelhuis host voor WIPCOOP Antwerpen, de Work In Progress Coöperatie van Mestizo Arts Platform. Een uitgelezen kans om een blik te werpen op wat er broeit en zich ontwikkelt aan nieuwe artistieke creaties in de podiumkunsten!

Werktoneel is te gast met de voorstelling Gruis / aan de twijfel, als onderdeel van de jaarlijkse huisruil met collega stadstheater NTGent. In de cast: Joeri Happel en Lucie Plasschaert, eerder te zien in Vijand van het volk van Olympique Dramatique.
_____

Kambala ligt op het Eilandje in het noorden van de stad, aan de oude havendokken van de Schelde. In dit voormalige industriële pand richtte Toneelhuis zijn decor- en kostuumatelier, repetitieruimtes en een nieuwe, kleine theaterzaal in. In Kambala wordt gerepeteerd aan eigen producties en worden ook voorstellingen gepresenteerd voor een publiek. 

Alle Activiteiten

Meer over ‘Jong geweld en experiment in Kambala’