Info Ateliers

Info Ateliers

Nieuw in Toneelhuis: Ateliers. Sinds het seizoen 23-24 werken in Toneelhuis, naast het vaste makerscollectief, ook enkele jonge theatermakers of theatercollectieven. In Kambala, ons tweede speelplateau op het Eilandje, waar ook het kostuum- en decoratelier van Toneelhuis gevestigd zijn, kunnen deze artiesten een maand lang werken op de vloer in een professionele omgeving. 

Voor deze Ateliers selecteren we jaarlijks, aan de hand van prospectie en voorbereidende gesprekken, een beperkt aantal relatief jonge theatermakers wiens nieuwe creatie voor de grote zaal we graag willen ondersteunen. Toneelhuis biedt naast een inspirerende werkomgeving ook trajectbegeleiding op maat en een financiële bijdrage als coproducent. De uiteindelijke voorstellingen van elk van deze theatermakers zijn op een later moment te zien in Toneelhuis. Met zijn Ateliers ondersteunt en begeleidt Toneelhuis aanstormend theatertalent in nauwe samenwerking met andere huizen in het kunstenveld.

In 2023-2024 werkten Mario Barrantes Espinoza en Rosie Sommers en Micha Goldberg in de Ateliers van Toneelhuis aan de voorstellingen Flesh can’t can’ t not’t ‘tis flesh h... en GERMAN STAATSTHEATER. In 2024-2025 werken Lieselot Siddiki en Sietske Van Aerde in de Ateliers aan The Thruthful en A Thousand Girls.