Bekijk foto's
Workshop

Percussive Dance Workshop

Briana Ashley Stuart

Briana Ashley Stuart

29 april is de Internationale Dag van de Dans. Op deze dag willen we de viering van sterke verhalen rondom vrouwen niet enkel bespreken maar ook belichamen. Op de Bourlazolder kan je deelnemen aan de gratis workshop door Briana Ashley Stuart.

Beweging en ritmes zijn vanaf het begin van de mensheid manieren geweest om te communiceren, te verbinden en te vieren. 

De voorstelling The Golden Stool or the story of Nana Yaa Asantewaa is een fysieke voorstelling met een grote rol voor (body)percussie.

Performer Briana Ashley Stuart zal op 29 april aan de hand van ritmes uit de voorstelling haar research en technieken delen op gebied van percussieve dans. Ze focust zich op het creëren en belichamen van een ritme in vrije beweging en de mogelijkheden van ‘live body music with storytelling’. Hiervoor maakt zij gebruik van de traditionele stepping techniek. 

Created in the early 1900's Stepping is a highly energetic percussive dance form that emerged as an artistic expression of pride and identity within the culture of historically black fraternities and sororities. Within the workshop you will learn traditional stepping technique, basics and syncopated rhythms and steps.

PRAKTISCH

  • 13u30 - 15u 
  • Bourlazolder
  • Briana geeft de workshop in het Engels, maar de workshop is zeker toegankelijk voor iedereen die wil bewegen
  • Danservaring is niet vereist
  • Kom op tijd, liefst in gemakkelijke kledij
  • Gratis (max 49 deelnemers)


Over Briana Ashley Stuart 
Performing Artist, Choreographer, Dance Entrepreneur

Oorspronkelijk uit Detroit, Michigan, Briana Ashley Stuart is een artiest, choreograaf en ondernemer in de danswereld. In haar huidige onderzoek houdt zij zich bezig met percussieve dans, beweging en geluid in dienst van storytelling. Ze werkt met publieksinteractie, filosofie en onderzoek naar hoe geschiedenis en cultuur van kunstvormen direct gerelateerd is aan de menselijke conditie en expressie.

Lees meer over Briana.

door

  • Briana Ashley Stuart

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. zaterdag 29 april 2023 — 13u30 — Bourlazolder, Antwerpen

Meer over ‘Percussive Dance Workshop’

Ook interessante producties