nl fr en
Literatuur

Kaffee Musil: Moord in de Bourla

Toneelhuis, Behoud de Begeerte

Behoud de Begeerte en Toneelhuis organiseren een literaire avond over horror, misdaad, smeerlapperij en dingen die we alleen van horen zeggen kennen.

Betty Mellaerts interviewt Yves Petry en Mieke de Loof. Thrillerkenner en –columnist Patrick Van Gompel neemt deel aan het gesprek. Tussendoor leest Herbert Flack (inspecteur Van In) een selectie moordscènes uit de wereldliteratuur Guy Cassiers vroeg Yves Petry om het derde deel van De man zonder eigenschappen te bewerken. Dat is geen toeval. Net zoals Musil beschrijft Petry in zijn laatste roman De maagd Marino een spectaculaire moord. Gaat het over hetzelfde soort moorden? Vanwaar die eeuwige fascinatie voor moord? Van Griekse tragedies tot Millennium-trilogie: het wemelt van de lekkere moorden. Schrap dat thema uit de literatuur- en filmgeschiedenis, en er schiet niet veel over. En waar komt die hiërarchie tussen ‘gewone’ fictie/literaire romans en literaire thrillers vandaan?

Credits

productie

  • Toneelhuis
  • Olympique Dramatique
  • Behoud de Begeerte
  • Behoud de Begeerte

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. dinsdag 22 mei 2012 — 21u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Nieuws over ‘Kaffee Musil: Moord in de Bourla’

Moord in de Bourla Artikel — 2 oktober 2012

Moord in de Bourla

De misdaad speelt opnieuw in de Bourla. Yves Petry schreef een intrigerend stuk waarin twee verhalen met elkaar verweven worden: het verhaal van Moosbrugger die een prostituee verkracht en vermoordt en het verhaal van een schrijver die een jeugdliefde met syfilis besmette. In De misdaad komen ook de vrouwen aan het woord. Zij confronteren hun moordenaars met hun daad. Naar aanleiding van de voorstelling had Betty Mellaerts een gesprek met Yves Petry, Mieke de Loof, Patrick van Gompel en Herbert Flack.

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties

Operette Theater 16 september 2022 t/m 17 februari 2023

Operette

Toneelhuis / Timeau De Keyser / tibaldus