Theater

amateurTONEELhuis - Tal en Thee - Romeo + Julia

Toneelhuis, OPEN DOEK

Romeo + Julia van Tal en Thee verrast door een frisse en onverwachte visuele vormgeving vol creatieve vondsten.

Aan het begin van dit seizoen startte amateurTONEELhuis, een gezamenlijk project van Toneelhuis en OPENDOEK. De bedoeling van het project, dat over vier seizoenen loopt, is de werelden van het professionele theater en het amateurtheater op een creatieve en stimulerende manier samen te brengen.

Twaalf groepen gingen dit seizoen in op de vraag van Toneelhuis en OPENDOEK om zich te buigen over het repertoire van Toneelhuis 2012-2013, met name Romeo & Julia, Zomeravond halfelf en Desperado: Compagnie Schmaltz, Theater Vonk, SPI, Toneelstudio Gloriant, Tal en Thee, Ktuna, ‘tist!, Toneelkring Siloewet, WAT?, Teater De Schizo’s, Antwerpriza en de K.T. De Dijlezonen.

Uit deze voorstellingen werden er drie geselecteerd die in april in de Bourla getoond zullen worden.

Uit het juryrapport: Romeo + Julia van Tal en Thee verrast door een frisse en onverwachte visuele vormgeving vol creatieve vondsten.

 Figurentheater Tal en Thee werd opgericht door acteur en theatermaker Maarten Van Aerschot. Met een grote belangstelling voor beelden en sfeerschepping vond Maarten zijn weg in de wereld van de podiumkunsten en maakt hij unieke voorstellingen. De inspiratie voor deze voorstellingen vindt hij in de muziek, verhalen, herinneringen, foto's, films en theaterstukken uit zijn jonge jaren tot heden... Met dit materiaal schept hij krachtige beelden die jong en oud aanspreken.

Op korte tijd werd figurentheater Tal en Thee opgepikt door tal van cultuurhuizen en verschillende festivals. Zo speelde dit niet eens twee jaar oude figurentheatergezelschap reeds in de Kopergietery (Gent), Bronks (Brussel), op Fort Bom (CC Mortsel), Krokusfestival (CC Hasselt), Rode Hond (30CC), vele Letterfretters en Kinderhoogdagen (i.s.m. Artforum vzw) ...

Achttien enthousiaste deelnemers brengen voor u een eigentijdse versie van het meest gespeelde liefdesverhaal aller tijden. Van september tot maart experimenteren deze achttien deelnemers met tekst, beeld, geluid, dans, muziek en figuren. Romeo + Julia belooft geen duf toonmoment, maar een volwaardige voorstelling te worden.

concept en regie Maarten Van Aerschot
technisch ontwerp Johan Vloeberghs
animatie Sofie Vandenabeele
live muziek Jelle Ghys
knutselwerk Veerle Haesen
spel Jelle Vervloessem & Femke De Haes
spel en manipulaties Evelien Dockx, Elien Swinnen, Jill Serré, Viktorien Dons, Sofie Vandenabeele, Nathalie Van Espen, Wendy Vervoort, Veerle Haesen, Inge Beyens, Piet Peeters, Ann Laeremans, Pim Smets, Safira Verelst, Sallie Leerschool, Silva Van Aelst, Jelle Ghys
met dank aan Emilio Wagtman,  Reineke Van Hooreweghe, CC Het Gasthuis, Aleydis Theater, Toneelhuis en OPENDOEK

www.talenthee.be

productie

  • Toneelhuis
  • OPEN DOEK

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. zondag 7 april 2013 — 21u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Meer over ‘amateurTONEELhuis - Tal en Thee - Romeo + Julia’

Ook interessante producties

Honderd Theater 16 juni 2024 t/m 19 december 2024

Honderd

Toneelhuis / Martha!tentatief / Ruud Gielens & Bart Van Nuffelen