Bekijk foto's
Debat

Aan tafel: Talking ‘bout my Generation 

Toneelhuis is niet alleen een plek voor creatie en presentatie, maar wil ook bijdragen tot reflectie over de ontwikkelingen van het theater in een snel veranderende samenleving. In de reeks Aan tafel zoomen we telkens in op een actueel onderwerp, met een keur aan sprekers.
De laatste jaren is er (terecht) veel inkt gevloeid over machtsmisbruik. Het lijkt alsof jongere generaties de mogelijkheid van ‘nee’ hebben geïntroduceerd. De verschillende nuances van een nee, de grijze zones, de opgelegde stiltes.

Jongheid gaat vaak gepaard met een imperatief dat het ‘anders’ moet. Maar in de veroordeling van de wereld zoals ze is, kan ‘ja’ aan ons ontglippen. Hoe zeggen we nog ja? Wat betekent dat vandaag überhaupt nog? Een ja die anders klinkt dan de cynische herkauwing van oud-romantische idealen die vooral uitblinken in foutheid?

Talking ‘bout my Generation is een analoge namiddag over mogelijkheden van ja en een zoektocht naar een nieuw soort samenzijn. We nodigen een aantal bijzondere, oudere kunstenaars uit die ook leraars zijn. Hoe kijken zij naar jongeren? En de nee-cultuur die het ego tegen inbreuk beschermt? 

Met Sara De Roo, Marc Vanrunxt en Robert Steijn.

Een performatieve gespreksnamiddag tussen jong en oud zodat we meer leren ja zeggen zonder daarbij de lessen van een nee uit het oog te verliezen. Gemodereerd door Siska Baeck.

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. zondag 26 mei 2024 — 15u00 — Bourlazolder, Antwerpen

Ook interessante producties