Wachten van Mokhallad Rasem in het Fringe Festival in Madrid

De productie Wachten, een coproductie van Moussem en Toneelhuis,die Mokhallad Rasem maakte in 2013 reist van Birmingham (BE Festival) door naar Madrid waar het geselecteerd werd voor het Fringe Madrid Festival. Wachten speelt er op 23 en 24 juli, telkens om 20u en om 21u30.

Fringe 14 is de derde editie van Fringe Madrid dat zich profileert als een vooruitstrevend festival van alternatieve podiumkunsten en muziek. De editie loopt van 4 tot 27 juli en omvat zowel locatietheater, circus, concerten, dansvoorstellingen als theatervoorstellingen. In deze editie gaat veel aandacht naar de dramaturgische keuzes van de producties. Daartoe worden er ontmoetingen tussen makers en publiek opgezet.

In een coproductie van Moussem en Toneelhuis creëerde Mokhallad Rasem in juni 2013 een one-night-festival rond het thema wachten. Hoe kijkt een Arabische, Servische, Turkse en Nederlandse theatermaker naar de toestand in de wereld? Wat betekent wachten? Mokhallad Rasem vroeg vier andere makers met diverse achtergronden om een hedendaagse blik te werpen op Waiting for Godot van Beckett: Lotte van den Berg, Yousif Abbas, Kristian Al Droubi en Gökhan Shapolski Girginol. Hij gaf hen Wachten op Godot te lezen en vroeg hen wat wachten voor hen persoonlijk betekent om daarover een voorstelling van twintig minuten te maken. Fringe Madrid selecteerde de eigen bijdrage van Mokhallad Rasem aan Wachten voor zijn festival.

www.fringemadrid.com

Ook interessante producties:

Wachten Theater Archief

Wachten

Toneelhuis / Moussem Nomadisch Art Center / Mokhallad Rasem