Thomas Verstraeten en het drama van de straat

Thomas Verstraeten en het drama van de straat

Erwin Jans over 'Seefhoek Series'

De Seefhoek werd in 1988 in heel Vlaanderen een begrip toen het televisieprogramma Panorama een uitzending maakte over het ontstaan van het extreemrechtse Vlaams Blok (nu: Vlaams Belang), een partij die groot werd in deze wijk. De buurt kwam enkele maanden geleden nog negatief in het nieuws vanwege een (niet ontplofte) bom gelinkt aan het drugsmilieu. (Voor)oordelen in overvloed over de Seefhoek. Toch is Seefhoek Series – de interventies hadden plaats tussen 22 en 30 september 2023 – niet meer of minder dan een liefdesverklaring.

Thomas Verstraeten: "Wanneer over de Seefhoek gepraat wordt, dan gebeurt dat meestal in negatieve en pejoratieve termen, terwijl ik denk dat het een van de mooiste buurten van de stad is. De hele wereld woont er samen op een relatief harmonieuze manier. Er is een kerk en een moskee, een zwembad, een psychologische praktijk, een Chinese groothandel, restaurants, een videobedrijf, een plek voor beschut wonen – dat alles staat voor een heel divers en rijk samenleven."

Daramturg Erwin Jans beschreef het werk van Thomas Verstraeten en Seefhoek Series voor Theaterkrant. Lees hier het integrale artikel.

Ook interessante producties: