start repetities I Silenti

start repetities I Silenti

Een kosmopolitische voorstelling

In Ballets C de la B zijn de repetities voor I Silenti gestart. De muzikanten en de danseres komen uit India, Spanje, Schotland en Bulgarije, het was dan ook een waar huzarenstukje om dit alles in coronatijden praktisch te regelen. 

In het decoratelier in Toneelhuis wordt momenteel de scenografie voorbereid en de kostuumontwerpster werkte de afgelopen weken in haar atelier in Brussel naarstig door om de eerste silhouetten klaar te krijgen voor het pasmoment deze week. Vanaf midden december verhuist de ploeg voor de repetities naar de grote scène in Théâtre de Namur.

Lisaboa Houbrechts doet de regie voor deze productie van Théâtre de Namur. Toneelhuis en Les Ballets C de la B coproduceren. Fabrizio Cassol hercomponeert voor Romamuzikant Tcha Limberger de madrigalen van Monteverdi. Naast Tcha Limberger nemen Claron McFadden, Nicole Wemyss en Jonatan Alvarado de zang- en spreekpartijen voor hun rekening. Philippe Thuriot, Georgi Dobrev, Ezgi Elkirmis en Vilmos Scikos begeleiden hen daarbij op een arsenaal van instrumenten uit zeer diverse muziektradities. In dit tussen-universum roept Houbrechts met de verschijning van de Indiase danseres Shantala Shivalingappa echo’s op van de verloren moeder, de verloren Indiase oorsprong van Tcha en de Roma. 

Ook interessante producties:

I Silenti Theater Archief

I Silenti

Toneelhuis / Otto Productions / Lisaboa Houbrechts / Fabrizio Cassol / Tcha Limberger