nl fr en

Passions humaines valt twee keer in de prijzen bij Prix de la Critique van de Federatie Wallonië-Brussel

De Prix de la Critique beloont jaarlijks de podiumcreaties van de Federatie Wallonië-Brussel. De jury is samengesteld uit journalisten van radio, tv en geschreven pers. De voorstelling Passions humaines van Guy Cassiers (Toneelhuis, in coproductie met Théâtre National, Fondation Mons 2015, Le Manège.Mons en met de steun van de Stad Antwerpen) werd genomineerd voor beste regie (Guy Cassiers), beste acteur (Thierry Hellin) en beste scenografie (Tim Van Steenbergen).

De uitzonderlijke tweetalige voorstelling sleepte twee prijzen in de wacht: beste regie voor Guy Cassiers, beste acteur werd Thierry Hellin voor zijn indrukwekkende vertolking als Leopold II. De prijzen werden op maandag 19 oktober 2015 uitgereikt in Theatre Le Manège Mons.

Beatrice Delvaux, journaliste bij Le Soir, schreef op 21 oktober 2015 nog een opiniestuk in De Standaard met de titel Vlamingen sur scène, waarin ze het feit dat Guy Cassiers met een tweetalige voorstelling deze Prix de la Critique wint, aanhaalt als “een van de transfers van een bijzondere soort.” “We weten nog altijd weinig van elkaar, afgezien van elke zucht van Bart De Wever (in de ene richting) of de PS (in de andere).”

Ook interessante producties: