De verse tijd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival

De verse tijd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival

"een prachtig en ontwapenend monument voor toenadering en dialoog" aldus de jury.

De officiële Juryselectie 2019 van het Nederlands Theater Festival is bekend gemaakt. De verse tijd van Mokhallad Rasem en Kuno Bakker (Dood Paard Amsterdam) is geselecteerd en dus één van de beste voorstellingen van het seizoen volgens de Nederlandse Toneeljury.  

Uit het juryrapport:

"De verse tijd van theatermakers Mokhallad Rasem en Kuno Bakker is een prachtig en ontwapenend monument voor toenadering en dialoog. In korte miniatuurtjes tasten ze elkaars ideeën af, ze dagen elkaar uit, vinden elkaar soms, botsen nog vaker, maar eindigen steevast in een knuffel. De voorstelling doet je realiseren dat het feit dat je de ander niet zult begrijpen, niet per definitie het einde van een ontmoeting hoeft te zijn, maar ook een fundament kan zijn om een vriendschap op te bouwen. Als een ritueel stapelt de reeks van het schijnbaar alledaagse zich tot een sequentie die de losse ontmoetingen overstijgt. Het muzikale, beeldende slot biedt de toeschouwer de ruimte om het voorafgaande te verwerken en even samen te vallen met zichzelf. Dit is een voorstelling die het publiek expliciet activeert tot openheid, zowel naar jezelf als tot de ander."

Verder info is te vinden op de site van het Nederlands Theater Festival.

De verse tijd speelt nog in de Bourla op 4, 5 en 6 maart 2020. Telkens om 20u en op 5 & 6 maart ook om 10u als dagvoorstelling.

Ook interessante producties: