BENJAMIN VERDONCK PAKT UIT IN L’ECHANGEUR (FR)

BENJAMIN VERDONCK PAKT UIT IN L’ECHANGEUR (FR)

Unieke tentoonstelling: Cadeaux d'anniversaire et autres choses

Het gebeurt niet elke dag dat je het beeldend werk van Benjamin Verdonck kan treffen in combinatie met zijn theaterwerk. Festival C'est comme ça ! in L’Echangeur in Château-Thierry bij Parijs bedacht een spannende manier om haar (jong) publiek tegelijk met beide te laten kennismaken. Naast Liedje voor Gigi toont Benjamin een greep uit zijn collecties en recente werkjes in een unieke tentoonstelling onder de titel Cadeaux d’anniversaire et autres choses

Verdonck pakt voor deze gelegenheid drie werken uit:  


Les cadeaux d’anniversaires (1995-2019)
"In 2016 verhuizen wij naar Kapellen. Bij het inpakken van mijn atelier valt me op dat ik sinds 1995 (ik ben dan 23) van bijna elke verjaardag nog een kado bezit."

Kapellen (ongoing)
"Sinds ik in Kapellen woon is de woonkamer mijn atelier en meteen ook de inzet voor deze verzameling waarvan de focus ligt op wat er in de directe nabijheid van mijn werktafel gebeurt.”

Collection de ballons de foot joués à l’au-delà (2009)
Uit Verdonck's collectie uitgespeelde voetballen 

De tentoonstelling in l’Echangeur (een oude taartenfabriek!) loopt vanaf zaterdag 21 september voor de duur van het festival tot 19 oktober. 
Op zaterdag 28 september brengt Benjamin Liedje voor Gigi en wordt de tentoonstelling officieel geopend, wat meteen de start is van het festival. 

Ook interessante producties: