Redactie

wie wij zijn

Wij zijn studenten journalistiek aan de Artesis Plantijn Hogeschool te Antwerpen. Als studenten audiovisuele, radio en tekst werken we in opdracht van het Toneelhuis aan interviews en omkadering bij de nieuwste voorstelling van Guy Cassiers APRIL. Iedereen van onze redactie heeft bijgedragen tot de content die jullie momenteel kunnen lezen. Wij vonden het een onvergetelijke ervaring.

Nieuwsgierig naar wie wij echt zijn? We stellen ons even voor:

Ik ben Thea Cipido. Via toneel meer over de golfoorlog leren kennen is voor mij de ideale manier. Met dit project ben ik Irak door een andere lens beginnen kijken. Mijn bijdrage zit vooral in de videoproducten op deze website!
 
Ik ben Jana Huysmans. Nieuwe landen ontdekken is altijd al mijn ding geweest. Over Irak wist ik nog zo goed als niets. Daarom dat de samenwerking met Toneelhuis mij aansprak. Ik heb een heel ander beeld gekregen van Irak. Het land heeft veel meer te bieden dan enkel oorlogsgebied.
 
Ik ben Irem Yitik, werken aan April was een uitdaging voor me. Ik wou altijd al meer weten over het Midden-Oosten. Meer specifiek op Irak richten wekte een zekere nieuwsgierigheid. Ik heb hoofdzakelijk de website ‘What’s News’ ondersteund en meegeholpen in het creëren van videocontent.
 
Ik ben Celine De Crock. Tijdens het project was ik voornamelijk verantwoordelijk voor de videocontent en de website. Ik koos voor het project April, omdat ik heel weinig wist op voorhand over de Golfoorlog en de Irakese cultuur, dus leek het mij zeer interessant om mij hierin te verdiepen.
 
Ik ben Louise Anthonissen. Omdat mijn passies voor cultuur en journalistiek samenkwamen in dit project, koos ik ervoor om mee te werken aan “Alles over April”. Ik ging de afgelopen maanden op zoek naar April Glaspie en deelde dat proces op Tumblr. Verder werkte ik ook rond erfgoed in Irak. Het was fijn om deel uit te maken van deze redactie.
 
Ik ben Manon Van Hauwaert en ben geïnteresseerd in alles wat met Amerika te maken heeft. Dit project zag ik als de perfecte kans om meer te weten te komen over de Golfoorlog. Samen met Louise ging ik op zoek naar toenmalig diplomate April Glaspie. Tijdens de zoektocht veranderde mijn kijk op diplomatie en Irak.
 
Ik ben Anne de Nijs. Over de Golfoorlog in de jaren ‘90 wist ik heel weinig doordat het voor mijn geboorte gebeurde. Daarom wou ik er graag meer over te weten komen. Ik heb me vooral gefocust op de protesten in Irak die al sinds 2019 gaande zijn.
 
Ik ben Amber Deckers, en ik vond het geweldig om zo’n interessante mensen te kunnen spreken voor deze site. De laatste weken leerde ik héél veel bij over April Glaspie, Irak en diplomatie. Voorheen waren het onbekende termen, en door de gesprekken met een journaliste en diplomaat klinken ze niet zo buitenaards meer.
 
Ik ben Hannah Petitjean. Het project met het Toneelhuis sprak me erg aan omdat ik graag meer wilde weten over het verhaal van April Glaspie en de eerste Golfoorlog. Ik heb me tijdens dit project vooral gefocust op het onderdeel ‘diplomatie’.
 
Ik ben Bo Bryssinck. Toen ik mocht kiezen tussen een project met het Sportpaleis of dat van het Toneelhuis, was mijn keuze snel gemaakt! Ik ga zelf graag naar theater en wilde ook iets bijleren over April Glaspie en de Golfoorlogen. Ik werkte mee aan de rubriek “What’s news” en vond het een leerrijk project!
 
Ik ben Sarah Verhoeven, ik koos voor het project met Toneelhuis omdat theater een speciaal plekje in mijn hart heeft. Tijdens deze boeiende periode hebben we de kans gekregen om naar verschillende stemmen te luisteren, zo is mijn kijk op Irak volledig veranderd. Ik heb meegewerkt aan verschillende videoproducten en de opbouw van deze site.
 
Ik ben Lauren Nikolakopoulos. Door zelf altijd op het podium te staan vond ik het zeer interessant om via dit project, alles eens op een andere manier te beleven. En zo een ander inzicht te hebben van Irak. Mijn bijdrage zit voornamelijk in de videoproducten op deze website!
 
Ik ben Belén Zárate Garay, ben grote fan van Johnny Harris en koos daarom voor het Irakproject. Ik heb een tijdlijn gemaakt om het team te ondersteunen en ondernam een poging om het damconflict in beeld te brengen. Ik heb zeker veel geleerd en heb kijk nu naar het Midden-Oosten met een nieuwe blik.
 
Ik ben Yente Blommaert, ik heb meegewerkt aan April omdat het theater mij echt interesseert. Daarnaast trok de inhoud van het stuk me heel erg aan. Die combinatie heeft voor mij een geweldig leerrijk project gemaakt.

Naar aanleiding van April, een voorstelling van Guy Cassiers naar een tekst van Willem de Wolf, verdiepen de derdejaarsstudenten journalistiek van AP Hogeschool zich in Irak, diplomatie en breaking news. What's news bundelt hun teksten, video’s en audio.