nl fr en
Theater

Zvizdal

Door het mislukken van een kernproef neemt het leven van de inwoners een drastische wending. Ze verlaten hun huizen om nooit meer weer te keren.

Chernobyl - So far. So close

1986. Zo’n negentig steden rond de Oekraïnse stad Pripyat worden geëvacueerd. Pétro en Nadia, een echtpaar van zestig, geboren en getogen in Zvizdal, weigeren de evacuatie. Ze verkiezen in hun oude dorp, in hun huis te blijven. Een spookdorp. Versteende plaatsen, overwoekerd door de natuur die weer vrij spel krijgt.

Gedurende de periode van 2011 tot 2016 volgt BERLIN Pétro en Nadia om een evolutie over de jaren heen te kunnen schetsen. Hoe draagt men een afzondering van jaren?

Zvizdal is een filmisch portret over eenzaamheid, overleving, armoede, hoop en liefde tussen twee oudere mensen met rondom hen het kleurloze, geurloze maar permanente stralingsgevaar.

Geselecteerd voor het Nederlands Theaterfestival 2017

Credits

concept

  • Berlin

Alle data

  1. donderdag 7 juni 2018 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
  2. vrijdag 8 juni 2018 — 19U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
  3. vrijdag 8 juni 2018 — 21U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

Voor vragen mbt tickets kan u terecht op tickets@toneelhuis.be.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties

Don Juan Theater 5 juni 2018

Don Juan

Comp. Marius / Tom Goossens / DESCHONECOMPANIE / Wouter Deltour