Bekijk foto's
Theater

TILL IT'S OVER

Een theatrale performance

SKaGen

TILL IT'S OVER is een crossdisciplinaire samenwerking tussen SKaGeN en de Amerikaanse beeldend kunstenaar Richard Jackson, rond de thema's burgeroorlog, tederheid en wraak.
Omwille van de intensiteit van de voorstellingen, worden er enkele extra rustdagen ingepland. Daardoor worden de voorstellingen gepland op 15 en 19 mei geannuleerd. 

In een nieuwe installatie van Jackson, gepresenteerd in een museale context, voeren acteurs Valentijn Dhaenens en Clara van den Broek een theatrale performance uit. 
Hoe gaan twee mensen om met de gevolgen van extreem geweld, en wat is de blijvende impact wanneer de tijd zijn werk heeft gedaan? Kan geweld ons dichter bij elkaar brengen? Dringen we dieper tot elkaar door en raken we verbonden ondanks of zelfs door het geweld dat we elkaar aandoen? Creëert geweld intimiteit?

De installaties van action-painter Richard Jackson drukken vaak een gevolg uit: wat blijft zichtbaar achter na een krachtige fysieke actie? Dhaenens en van den Broek laten zich als performers aantasten door het werk van Jackson en verhouden zich tot de context die hij creëert. 

TILL IT'S OVER is een samenwerking tussen SKaGeN, Richard Jackson, S.M.A.K. Gent, C­Mine Genk, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en DE Studio / Villanella.
LOCATIEPROJECT:
De Tempel, Mutsaardstraat 31, Antwerpen

Till It's Over is verfrissend theater (...) en een gewaagde voorstelling. Het is een uitdaging voor toeschouwers en publiek die je in een verrassend vormgegeven decor even de wanhoop en de ontluistering laat voelen van mensen die alles kwijt zijn, behalve hun eigen leven. Dit is wellicht de kleurigst denkbare voorstelling om zo'n zwart thema aan te kaarten. Dat maakt ze onvergetelijk als ervaring. 

concept, spel

 • Valentijn Dhaenens
 • Clara van den Broek

installatie

 • Richard Jackson

bewegingscoach

 • Charlotte Vanden Eynde

productie

 • SKaGen

coproductie

 • SMAK, Gent
 • C-Mine cultuurcentrum Genk
 • Kaska

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. dinsdag 14 mei 2019 — 20u00 — De Tempel, Antwerpen
 2. donderdag 16 mei 2019 — 20u00 — De Tempel, Antwerpen
 3. vrijdag 17 mei 2019 — 20u00 — De Tempel, Antwerpen
 4. zaterdag 18 mei 2019 — 20u00 — De Tempel, Antwerpen

Ook interessante producties