nl fr en
Theater

TILL IT'S OVER

Een theatrale performance

SKaGen

Bekijk foto's
TILL IT'S OVER is een crossdisciplinaire samenwerking tussen SKaGeN en de Amerikaanse beeldend kunstenaar Richard Jackson, rond de thema's burgeroorlog, tederheid en wraak.
 In een nieuwe installatie van Jackson, gepresenteerd in een museale context, voeren acteurs Valentijn Dhaenens en Clara van den Broek een theatrale performance uit. 
Hoe gaan twee mensen om met de gevolgen van extreem geweld, en wat is de blijvende impact wanneer de tijd zijn werk heeft gedaan? Kan geweld ons dichter bij elkaar brengen? Dringen we dieper tot elkaar door en raken we verbonden ondanks of zelfs door het geweld dat we elkaar aandoen? Creëert geweld intimiteit?

De installaties van action-painter Richard Jackson drukken vaak een gevolg uit: wat blijft zichtbaar achter na een krachtige fysieke actie? Dhaenens en van den Broek laten zich als performers aantasten door het werk van Jackson en verhouden zich tot de context die hij creëert. 

TILL IT'S OVER is een samenwerking tussen SKaGeN, Richard Jackson, S.M.A.K. Gent, C­Mine Genk, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en DE Studio / Villanella.

Credits

concept, spel

 • Valentijn Dhaenens
 • Clara van den Broek

installatie

 • Richard Jackson

bewegingscoach

 • Charlotte Vanden Eynde

productie

 • SKaGen

coproductie

 • SMAK, Gent
 • C-Mine cultuurcentrum Genk
 • Kaska

Alle data

 1. dinsdag 14 mei 2019 — De Tempel, Antwerpen
 2. woensdag 15 mei 2019 — De Tempel, Antwerpen
 3. donderdag 16 mei 2019 — De Tempel, Antwerpen
 4. vrijdag 17 mei 2019 — De Tempel, Antwerpen
 5. zaterdag 18 mei 2019 — De Tempel, Antwerpen
 6. zondag 19 mei 2019 — 15U00 — De Tempel, Antwerpen

Reacties (0)

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties