Bekijk foto's
Muziek

Novastar

The Best Is Yet To Come

Joost Zweegers

Al jaren krijgt Joost Zweegers de vraag van fans naar een carrière-overzicht met zijn grootste hits uit zijn rijke oeuvre. Het antwoord op die vraag was altijd even kort als duidelijk: nee. Achteruitkijken is immers geen optie in de wereld van Zweegers.
‘Be great or be gone’ is de slogan die al vele jaren boven zijn piano hangt. De slagzin die ervoor zorgt dat Novastar ook in 2023 nog relevanter dan ooit is en die ervoor zorgt dat deze songwriter blijft parels afleveren.
 
Mikey Rowe & Andrew Britton, het Engelse producersduo waarmee Joost al een tijd mee samenwerkt, overtuigden hem om het wel te doen en zijn grootste songs gewoon helemaal opnieuw op te nemen. Op de manier zoals ze in 2024 zouden moeten klinken: fris, jong en tijdloos – zoals elke Novastar song geschreven wordt. 

Het werd een rollercoaster. Maanden werd er gewerkt in studio’s zowel in België als het VK. Een topteam van muzikanten werd samengesteld met pianist Mikey Rowe (Noel Gallagher's High Flying Birds), gitarist Andy Britton (Top Gear soundtracks), gitarist Skin Tyson (Robert Plant), drummer Keith Prior (David Gray) en bassist Erik Rademakers (Selah Sue).

Het album moest een live-feel krijgen. Samen met de Britse band dook hij de befaamde “Studio 2” van de Abbey Road Studios in, op exact dezelfde plaats waar zijn grote helden The Beatles hun grootste successen hebben opgenomen, om de kroon op deze recording sessions te zetten.

Novastar in Abbey Road. De cirkel is rond. 

Release van de plaat op 16 februari 2024. ‘The Best Is Yet To Come’: een unieke verzameling met nieuwe versies van zijn grootste hits én als extra één gloednieuw nummer. 
 

Novastar stelt 'The Best Is Yet To Come' voor in de legendarische Abbey Road Studios. Michèle Cuvelier van Studio Brussel zocht Zweegers op in Londen, om hem in het Walhalla van elke Beatles-fan te interviewen over zijn nieuwe plaat.

Michèle Cuvelier en Joost Zweegers in Studio Brussel , 5 oktober 2023

""Om een selectie van mijn bekendste songs opnieuw te kunnen opnemen in dit gezelschap en op deze unieke locaties is een jongensdroom die in vervulling is gekomen. Dit is het absolute hoogtepunt uit mijn muzikale carrière.""

Joost Zweegers

"De muziek van Novastar zien wij als muzikaal erfgoed, Belpop geschiedenis. Wij zijn trots en dankbaar dat we mee deel mogen uitmaken van dit verhaal."

Patrick Guns

van

  • Joost Zweegers

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. woensdag 21 februari 2024 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
  2. donderdag 22 februari 2024 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
  3. vrijdag 23 februari 2024 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties

The Interrogation Theater 25 maart 2024 t/m 26 maart 2024

The Interrogation

NTGent / International Institute of Political Murder (IIPM) / Edouard Louis / Milo Rau