Film

The Salesman

Asghar Farhadi

De Iraanse regisseur Asghar Farhadi koppelt zijn gekende realistische stijl aan Hitchcockiaanse suspense en bouwt op naar een finale die de kijker ademloos achterlaat.
Farhadi vermengt de opvoering van het theaterstuk Death of a Salesman met een verhaal over een vrouw die wordt aangerand. Een realistische en bijzonder spannende film over het hedendaagse Iran.

Midden in de nacht worden leraar Emad en zijn vrouw Rana wakker van krakende geluiden. Plots stort het flatgebouw waarin ze wonen in. Ze weten nog net op tijd weg te komen, maar zijn wel van de ene op de andere dag dakloos.

Noodgedwongen nemen ze hun intrek in een appartement dat vroeger werd bewoond door een prostituee. Op een dag gaat de deurbel. Rana denkt dat het haar man is, drukt op de zoemer en kruipt in de douche. 

Farhadi houdt alles op meesterlijke wijze in de hand. Hij koppelt zijn gekende realistische stijl aan Hitchcockiaanse suspense en bouwt op naar een finale die de kijker ademloos achterlaat.

Farhadi maakt films over mensen. Over hun zorgen, hun angsten, hun pijn. Hoe verschillend de Iraanse maatschappij ook is, toch slaagt hij erin om ons ten volle te laten meeleven met de personages die hij hier opvoert. Indringende, humanistische verhalen, sobere, efficiënte beeldtaal en heel natuurlijke acteerprestaties.

in De Morgen

"Spannend, aangrijpend drama."

in VPRO cinema ****

"Onwerkelijk spannend"

in De Volkskrant ****

regie

  • Asghar Farhadi

scenario

  • Asghar Farhadi

met

  • Shahab Hosseini, Taraneh Alidoosti, Babak Karimi

in samenwerking met

  • De Cinema

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. zondag 12 maart 2023 — 20u00 — Kambala, Kambalastraat 1, Antwerpen

Meer over ‘Film: The Salesman’

Ook interessante producties

Honderd Theater 16 juni 2024 t/m 19 december 2024

Honderd

Toneelhuis / Martha!tentatief / Ruud Gielens & Bart Van Nuffelen