Muziek

DAAU

25 jaar

DAAU brengt waar het al vijfentwintig jaar garant voor staat: intense liveshows, die je meenemen van extase naar ontroering en weer terug. 

In 2017 bestaat het Antwerpse DAAU – ook bekend als Die Anarchistische Abendunterhaltung – vijfentwintig jaar. Om dat te vieren brengt de band een origineel retrospectief album uit met als curator Rudy Trouvé. Hij maakt een eigenzinnige selectie uit die kwarteeuw muziek maken. Vervolgens kruipt hij in de rol van producer en neemt de muziek opnieuw op met de band, mèt gastrollen voor de oorspronkelijke leden Buni en Simon Lenski. Voor de live-tour creëerde Trouvé een originele film.

Een feestelijke set waarin de energie van de begindagen van de band en het raffinement van de latere periode elkaar ontmoeten!

“Neoklassieke muziek wordt vermengd met elementen uit de Balkan, reggae, dub, rock, avant-garde en freejazz. Nergens vliegt DAAU uit de bocht en steeds opnieuw brengt dit virtuoze viertal het publiek in vervoering. Sublieme manier om een jubileum te vieren.” - Jazzism over hun passage op Gent Jazz 2017

daau.be

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. donderdag 24 mei 2018 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Ook interessante producties