nl fr en
Muziek

Birdsong

a Film Concert by Hendrik Willemyns (ARSENAL)

Hendrik Willemyns (Arsenal) creëert Birdsong:  muziek in boekvorm met een film in concertvorm.

‘Waar moet muziek naartoe?’ Het is een vraag die Hendrik Willemyns (Arsenal) al langer bezig houdt.
Vier jaar geleden gooide hij in zijn film Dance Dance Dance nog een muzikant uit het raam. Nu pakt hij het subtieler aan en maakt hij van de muzikant een prostituee. En hij doet dat met een boek, een film en muziek.

Het boek heet Room of Imaginary Creatures en is een ‘bordeelkamer-dichtbundel’ geschreven en geïllustreerd door muzikanten en kunstenaars van over de hele wereld (Grant Hart, Johny Whitney, Jenny Rossander …).

De film Birdsong vertelt het verhaal van een jonge vrouw in Tokio die droomt van een leven als muzikant en er achter komt dat het universum van muziek donker is en bevolkt met gevaarlijke dieren. Om de muziek en de minnaars in poëzie te gieten - inclusief vliegende kwallen, vrouwen met hondenkoppen, slakken met tentakels - deed Willemyns beroep op verschillende toonaangevende animators en CGI-artiesten.
Het resultaat is een bevreemdende filmtrip die op poëtische manier in beeld brengt hoe muziek tot stand komt en hoe ze ten onder kan gaan.

De gedichten uit het boek, de film, de muziek, … alles komt samen in de Birdsong-filmconcerten waar Hendrik Willemyns samen met Paulien Mathues, als ‘bird’ van dienst, de kleurrijke wereld van de Room of Imaginary Creatures tot leven brengt.

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

  1. vrijdag 31 mei 2019 — 20U00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (1)

Ann Vranken — 18 mei 2019

Beste, is het nog mogelijk om tickets te kopen voor birdsong en aan welk tarief? Bedankt op voorhand. Met vriendelijke groeten Ann

Toneelhuis — 19 mei 2019

Beste Ann,

Zowel voor rang A (22€) als rang B (18€) zijn er nog een aantal tickets te koop via toneelhuis.be of aan de ticketbalie in de Orgelstraat.
Groeten en tot binnenkort !

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties