nl fr en
Theater

11 seconds

Toneelhuis, Charlotte Bouckaert, Platform 0090

Bekijk foto's
Elf seconden: dat is de tijd die we gemiddeld aan een kunstwerk besteden. In 11 seconds bekijkt Charlotte Bouckaert samen met haar publiek een voorstelling lang één foto: een buitenaanzicht van het Guggenheim Museum in New York.

Charlotte Bouckaert is gefascineerd door fotografie. In haar performances hanteert ze de camera zo, dat niet de gestolde foto onze aandacht krijgt, maar wel de actie die eraan voorafgaat. Of, zoals in 11 seconds, krijgt een foto een nieuw leven in verrassende verhalen.

Op het toneel staat een werktafel met papier, schaar, verf, etc. Het atelier van een bricoleur. Een videocamera projecteert op de achterwand wat er op de tafel gebeurt. De performer manipuleert de foto continu en laat zo onze lezing van het beeld verschuiven.

De foto van het Guggenheim Museum is voor Charlotte Bouckaert het vertrekpunt van een speelse verkenning van onze manier van naar kunst te kijken, van de relatie tussen de kunst en de werkelijkheid, van het museum als instituut, van fotografie en vergankelijkheid, enz.
Eerst en vooral wil 11 seconds een ode zijn: aan de kunst zelf, aan kunstenaars en aan onze moeizame pogingen om iets zinnig te zeggen over kunst. 

Charlotte Bouckaert verkent de grenzen tussen performance en beeldende kunst. Ze maakte een tijd deel uit van het collectief Atelier Bildraum. Ondertussen focust ze zich terug op haar eigen praktijk, waarin ze als een choreograaf van het statische beeld op een speelse en ambachtelijke manier de verwondering van het kijken tracht te herontdekken.

Credits

concept, performance

 • Charlotte Bouckaert

dramaturgie

 • Bart Van den Eynde

geluid, muziekmixage

 • Benjamin Dousselaere

muziek

 • Nicolas Roseeuw

productie

 • Platform 0090

coproductie

 • Toneelhuis
 • C-Takt

met de steun van

 • Workspacebrussels

met dank aan

 • Zsenne Art Lab
 • Kunstenwerkplaats
 • De Grote Post

Alle data

Er zijn geen aankomende activiteiten voor dit event.

 1. Geannuleerd: dinsdag 23 februari 2021 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 2. Geannuleerd: woensdag 24 februari 2021 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 3. zaterdag 26 juni 2021 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen
 4. zondag 27 juni 2021 — 20u00 — Bourlaschouwburg, Antwerpen

Reacties (1)

Leentje Vandemeulebroecke — 28 juni 2021

Een boeiend, inspirerend, origineel klein kunstwerk van een jonge dame die zeker wat in haar mars heeft. Een aangename avond om aan terug te denken!

Laat hier uw reacties achter!

Toneelhuis biedt graag een forum aan theaterbezoekers om meningen te delen, maar we zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van de berichten. We behouden ons het recht voor reacties ongepubliceerd te maken wanneer het taalgebruik ongepast is.

TICKETVRAGEN? Mail ons op tickets@toneelhuis.be of bel ons +3232248844.

Uw mailadres zal niet openbaar worden gemaakt.

Ook interessante producties

Atropa Theater 5 december 2022 t/m 21 december 2022

Atropa

Toneelhuis / Theater Utrecht / Orkater / Naomi Velissariou / Floor Houwink ten Cate