Werk van Benjamin Verdonck in 'Openbaar museum' in lege sociale woonblok

De buitenzijde van het voormalig sociaal woningbouwcomplex in de Van Craesbeeckstraat, een zijstraat van de Nationalestraat, is het decor voor een hedendaags kunstproject: OMU. 
Een vijftiental lokale kunstenaars presenteren hun kunstwerken op de gevel, in de voortuinen en op de vensterbanken van het imposante woonblok. De tentoonstelling is voor onbepaalde duur te bezichtigen.

Alle hedendaagse kunstvormen komen aan bod, van installaties over sculpturen tot fotografie, om de passanten een breed beeld te geven van het huidige kunstaanbod.
Deelnemers aan deze eerste editie zijn o.a. Oscar Hugal, Pol Matthé,  Rinus Van de Velde, Guy Rombouts, Frederik Lizen, Timo Van Grinsven, Rufus Michielsen, Bram Van Bree, Lenny Wuyts, Neel De Bruycker, Frederic Verlinden, Benjamin Verdonck, Sharon Van Overmeiren, Amber Vanluffelen, Bram Van Meervelde,...
Het Openbaar Museum presenteert kunstwerken in de openbare ruimte met de bedoeling hedendaagse kunst toegankelijk te maken voor iedereen. Toevallige passanten, kunstpausen, buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn allemaal zeer welkom om een kijkje te komen nemen.

OMU, Van Craesbeeckstraat 23-33 in Antwerpen 

Meer info