Van den vos speelt in Berlijn!

Op 26 juni heeft FC Bergman de eer om met de Duitstalige versie van Van den vos Foreign Affairs te openen, een festival georganiseerd door de gerenommeerde Berliner Festspiele.

Een fragment uit de speeltekst:

YSENGRIM
Hoe willen we in godsnaam een land op het spoor houden, als we niet eens in staat zijn respect af te dwingen voor de wet, als er geen respect is voor de gemeenschappelijke moraal?

GENTEL
Is de moraal gemeenschappelijk? Daar moet ik eens over nadenken.

YSENGRIM
U maakt een grapje.

GENTEL
Er is een tijd geweest, mijn beste - toen de dieren nog spraken, zoals we dat zo graag zeggen - dat de waarde of de waardeloosheid van een handeling werd afgeleid van haar gevolgen. De handeling als zodanig werd daarbij niet in overweging genomen, net zomin als haar oorsprong. Als de gevolgen van de handeling goed waren, dan was het een goede handeling geweest, waren de gevolgen slecht, dan was die handeling slecht geweest. Klaar.

En toen riep iemand —veel te luid trouwens — Ken Uzelf! En plots lag er aan elke handeling een bedoeling ten grondslag en werd de waarde van die handeling niet meer afgemeten aan de gevolgen, maar aan de bedoeling. Welk een omkering van perspectieven!

Van 4 tot 7 september is de voorstelling te zien in deSingel in het kader van Het Theaterfestival 2014.
Tickets via desingel.be.

Ook interessante producties: