Tracing Creation, een driedaagse over creatieve werkprocessen, nodigt Benjamin Verdonck uit

De internationale conferentie Tracing Creation in deSingel Antwerpen gaat van 9 tot 11 maart 2016 op zoek naar sporen van de creatieprocessen die voorafgaan aan een ‘affe’ productie. Benjamin Verdonck is een van de artiesten die inkijk geeft in zijn creatieproces en in de sporen die hem naar een creatie leiden: tekeningen, maquettes, citaten, afbeeldingen…. Afspraak op woensdag 9 maart om 16u30 in deSingel.

Wanneer begint een theater- of dansvoorstelling? Op het moment dat het licht in de zaal dooft en de scène tot leven komt? Of begint het al veel vroeger? De internationale conferentie Tracing Creation gaat op zoek naar de sporen van de creatieprocessen die voorafgaan aan een vertoning. Gerenommeerde regisseurs en theatermakers, waaronder Romeo Castellucci, Tim Etchells en Jan Fabre, vertellen over de manier waarop hun werk tot stand komt. Ze nemen de deelnemers mee naar de vindingrijke wereld van hun creatieve brein.

Tijdens deze driedaagse wordt onderzocht hoe notitieboekjes, tekeningen, schetsen, video-opnames, scripts of scores een beeld geven van de cruciale ontstaansfase die voor de toeschouwer doorgaans onbekend terrein blijft. Een aantal internationale onderzoekers lichten toe hoe zij de geheimen van de artistieke creatie  proberen te ontrafelen.

Klik hier voor meer info!