Toneelhuis steunt de Dag van het Verzet tegen Armoede

Ontsnappen uit armoede is een zaak van iedereen! 17 oktober, de internationale dag van verzet tegen armoede, staat weer voor de deur. Dit jaar wordt de aandacht gevestigd op de laagste (vervangings)inkomens. Organisaties die elke dag vechten tegen onrecht en mensen die in armoede leven vragen menswaardige inkomens.  Inkomens die welvaartsvast zijn en die toegankelijk zijn voor zij die het nodig hebben.

Het symbool van de actie is een geknoopt, wit laken dat uit het raam hangt. Iedereen die in armoede leeft, wil immers uit de armoede ontsnappen.

Netwerk tegen armoede roept op tot actie. Hang een wit geknoopt laken uit uw raam in de week van 17 oktober en/of kom naar de Groenplaats, op woensdag 15 oktober 2014, van 16u tot 17u.

Toneelhuis werkt net als vorig seizoen samen met sociale organisaties om mensen in maatschappelijk kwetsbare posities de kans te bieden om meer te participeren aan het culturele aanbod. Toegang tot cultuur is een recht voor iedereen. Door te investeren in deze langdurig contacten, hopen we dat de weg naar Toneelhuis en naar kunst en cultuur in het algemeen makkelijker en evidenter wordt.

Wil u meer informatie over het gerichte aanbod van Toneelhuis? Aarzel dan niet om contact op te nemen met petra.damen@toneelhuis.be.

Meer info over het Newerk tegen armoede, klik hier.