Senjan Jansen bekroond op het Internationaal Filmfestival van Aubagne (FR)

Jansens soundtrack voor de film Kid van Fien Troch kreeg de Prijs voor Beste Muziek. De film zelf kreeg de Grote Prijs van de Jury.

Kid, de derde speelfilm van Fien Troch, gaat over een 7-jarige jongen die door het noodlot samen met zijn broer bij een oom en tante moet intrekken. Kid, die een zeer hechte band met zijn moeder had, slaagt er niet in zich aan de nieuwe context aan te passen en het gemis van zijn moeder te verwerken.

Het Filmfestival van Aubagne focust op muziek en beeld. Zo reikt het festival o.a. beurzen uit voor het componeren van een originele soundtrack bij een bestaande korte film en worden er masterclasses over het componeren van filmmuziek georganiseerd.

http://aubagne-filmfest.fr/fifa2013/en/kid

Senjan Jansen creëerde eerder ook de soundtrack voor films als Anyway the Wind Blows (2003), Een ander zijn geluk (2005), Dagen zonder lief (2007), Linkeroever (2008), Unspoken (2008), Dirty Mind (2009), Bo (2010), Pulsar (2010), Beyond the steppes (2010) en Badpakje 46 (2011).

Bij Toneelhuis ontwierp hij eerder het geluid voor o.a. Linoleum/speed, HOUT, FLOU (Abke Haring), In de strafkolonie / het hol, The Bult and the Beautiful (Bart Meuleman). Ook in het seizoen 2013-2014 ontwerpt hij het geluidsdecor voor de nieuwe voorstellingen van Abke Haring en Bart Meuleman.

Ook interessante producties: