Mokhallad Rasem te gast op het BE FESTIVAL van Birmingham

Het BE FESTIVAL (2-12 juli 2014) is een internationaal festival in Birmingham (UK) dat focust op uitdagende, jonge performances uit heel Europa. De jury selecteerde Wachten, in juni 2013 gecreëerd door Mokhallad Rasem, in een coproductie van Moussem en Toneelhuis. De voorstelling speelt er op 11 juli 2014.

Het BE FESTIVAL presenteert naast werk van Stan’s Café – dat zijn thuisbasis in Birmingham heeft – en van Out of Balanz (DK), de winnaar van het vorige BE FESTIVAL, een week lang nieuwe performances volgens een bijzondere formule: het publiek krijgt op één avond vier voorstellingen van 30 minuten te zien, en het eet in de pauzes mee met makers en spelers. De inzet is intensieve ontmoetingen op te zetten tussen zeer uiteenlopende  individuen en groepen, ongeacht hun taal.

Wachten van Mokhallad Rasem is één van de 23 geselecteerde performances.

In een coproductie van Moussem en Toneelhuis creëerde Mokhallad Rasem in juni 2013 een one-night-festival rond het thema wachten. Hoe kijkt een Arabische, Servische, Turkse en Nederlandse theatermaker naar de toestand in de wereld? Wat betekent wachten? Mokhallad Rasem vroeg vier andere makers met diverse achtergronden om een hedendaagse blik te werpen op Waiting for Godot van Beckett: Lotte van den Berg, Yousif Abbas, Kristian Al Droubi en Gökhan Shapolski Girginol. Hij gaf hen Wachten op Godot te lezen en vroeg hen wat wachten voor hen persoonlijk betekent om daarover een voorstelling van twintig minuten te maken.

Het BE FESTIVAL selecteerde de eigen bijdrage van Mokhallad Rasem aan Wachten voor zijn festival.

befestival.org/festival/waiting/