Kalender ǀ Zwart op 16 juni in München

Op 16 juni brengt Benjamin Verdonck de Engelstalige versie van zijn Kalender ǀ Zwart  in de Münchner Kammerspiele: CALENDAR - 365 DAYS INTERVENTIONS IN ANTWERP speelt er in het kader van het  festival RELATIONS ǀ PERFORM DIVERSITY, EUROPEAN IDENTITIES IN DEBATE.

Van 7 tot en met 16 juni zet hét Duitse theaterhuis par excellence  - de Münchner Kammerspiele o.l.v. Johan Simons – een programma op met voorstellingen, debatten, lezingen en praktijkvoorstellen vanuit de vraagstelling hoe een internationale theaterpraktijk er kan uitzien. Focussen artiesten in de eerste plaats op een hoogsteigen, indivduele taal of zoeken zij ook naar een universele taal? Eenheid versus diversiteit: hoe gaat de cultuurpraktijk daarmee om? En wat kan dat betekenenen voor de eenheid en diversiteit van Europa als politieke ruimte?

In dit kader speelt Benjamin Verdonck CALENDAR - 365 DAYS INTERVENTIONS IN ANTWERP. Op 2 januari 2010 legde hij de laatste hand aan zijn werk KALENDER, waarbij in de loop van 365 dagen meer dan honderdvijftig acties plaatsvonden in de stad Antwerpen. Die acties verhielden zich tot traditionele feestdagen, de voortgang der seizoenen, geopolitieke verschuivingen en het leven zoals het is. Na een jaar in de openbare ruimte keerde Benjamin Verdonck in 2010 terug naar de theaterzaal. De voorstelling KALENDER / 365 DAGEN ACTIE IN ANTWERPEN vertelt over drie koningen, anonieme brieven, witte billboards, allerzieligen, alternatieve tracés en een dode mus.. .

Ook interessante producties: