KALENDER van Benjamin Verdonck in Mind the System, Find the Gap

Op 2 juni opende de tentoonstelling Mind the System, Find the Gap in Z33, huis voor actuele kunst te Hasselt. Benjamin Verdonck is met werk uit KALENDER (2009) een van de deelnemende kunstenaars.

Mind the System, Find the Gap is de zomertentoonstelling van Z33. Meer dan 30 internationale kunstenaars gaan op zoek naar “gaten in het systeem”. Onze samenleving wordt beheerst door allerlei systemen en structuren die het leven ordenen en sturen. Geen enkel systeem - politiek, juridisch, economisch, sociaal-cultureel of ruimtelijk - kan het leven echter helemaal omvatten. Elk systeem vertoont gaten, lekken en dubbelzinnigheden. De kunstenaars in de tentoonstelling Mind the System, Find the Gap zoeken deze gaten op. Ze vertrekken van deze tussenpositie om heersende systemen en structuren zichtbaar te maken, te omzeilen of te bekritiseren.

Verdoncks KALENDER (2009) omvatte 365 dagen acties in de stad. Eerder al zette hij deze acties om in een tentoonstelling, KALENDER / WIT in M HKA (2010). In twee aanpalende kamertjes van het Hasselste begijnhof legt hij nu een nieuwe puzzel met KALENDERelementen.

Ook interessante producties: