Jean Bernard Koeman in De ROCK show

Scenograaf Jean Bernard Koeman is een van de gasten op de grote zomertentoonstelling van De Unie Hasselt-Genk die loopt van 21 juni tot 5 oktober 2014. Wie in Toneelhuis Romeo & Julia zag, in een regie van Mokhallad Rasem en een scenografie van Jean Bernard Koeman zal in het Genkse Emile Van Dorenmuseum wel even opkijken: de jeep die centraal stond op scène bevindt zich plots in een totaal nieuwe context.

De Unie Hasselt-Genk is een uniek en duurzaam kunstproject dat zich momenteel volop ontwikkelt tussen de twee centrumsteden Hasselt en Genk. Kunstenaars, socio-culturele organisaties en inwoners belichten de brede diversiteit van deze bi-pool in een uniek traject van events, projecten en kunstwerken doorheen de zomer. Vanaf 5 oktober nestelt De Unie Hasselt-Genk zich als permanente kunstroute in de omgeving.

Een van de onderdelen van deze tentoonstelling is De Rock show met werk van Jimmie Durham, Rudy J. Luijters, Erik Odijk, Jean Bernard Koeman, Franziz Denyz, Melanie Bonajo, Lara de Moor, Ania Rachmat, Erlend Williamson, Tom Wolseley, Ives Maes, Vaast Colson, PINK de Thierry, François Roffiaen en een philosophers stone.  Aangevuld met werken uit de collectie van het Emile Van Dorenmuseum, waaronder werk van Emile Van Doren (1865-1949), Joseph Coosemans (1828-1904), Ludovic Janssen (1888‐1956), Herman Richir (1866‐1942) en Elinor Barnard (1872‐1942) e.a.

De Unie Hasselt-Genk wordt op zaterdag 21 juni gelanceerd met een rijk gevulde dag van ’s morgens tot 's avonds, en vanaf 20.00 uur een feestje in Mijngebouw van Genk Waterschei.

http://www.uniehasseltgenk.be/de-rock-show/

Met dank aan de technische crew van Toneelhuis!

Check it out op http://player.vimeo.com/video/97111798