Gratis tickets voor online première van 'Hedda Gabler' van Jan Decorte!

Gratis tickets voor online première van 'Hedda Gabler' van Jan Decorte!

1 jaar Avilafilms in stijl gevierd

Avilafilms is een VOD platform voor auteurscinema dat klassieke en hedendaagse Belgische documentaires en fictiefilms toegankelijk maakt voor een wereldwijd publiek. Toneelhuismaker Timeau De Keyser werkt mee aan het platform. Op 12 mei geeft Avila 250 gratis coupons weg voor de première van het recent gedigitaliseerde Hedda Gabler, dat online zal worden ingeleid door Jan Decorte en zijn artistieke partner Sigrid Vinks.

Avila kiest voor een zorgvuldige filmselectie en biedt films aan die weerklank vinden op esthetisch, politiek of historisch vlak. 

Op 12 mei 2021 viert Avila zijn eenjarig bestaan. Voor deze feestelijke gelegenheid heeft het platform twee films van theatermaker Jan Decorte gedigitaliseerd: Hedda Gabler (1978) en Pierre (1977). Samen met zijn televisieproductie Gombrowicz: Incidenten, Avonturen (1977) worden deze films online beschikbaar gesteld voor een wereldwijd publiek.
De films zijn vanaf 12 mei beschikbaar met Nederlandse, Engelse en Franse ondertitels.
Op 12 mei is Hedda Gabler gratis te streamen. 

Jan Decorte is vooral bekend als theatermaker, hoewel hij aan het begin van zijn carrière ook een aantal zeer productieve jaren in de filmindustrie doorbracht. Hij speelde in twee films van Chantal Akerman, Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Bruxelles (1975) en Toute une nuit (1982). Bovendien regisseerde hij in enkele jaren tijd drie films die als mijlpalen van de Belgische cinema worden beschouwd. 

Deze films zijn jammer genoeg uit het centrum van de publieke belangstelling verdwenen. Daarom heeft Avila het initiatief genomen om Hedda Gabler en Pierre te digitaliseren. Het werk van Jan Decorte wordt hier meer dan veertig jaar na zijn creatie opnieuw aan het publiek voorgesteld.

Eerder werden al films van Chantal Ackerman, Boris Lehman en Eric de Kuyper, allemaal van dezelfde generatie Brusselse filmmakers, beschikbaar gemaakt op Avila. Ook Etangs Noirs van Pieter Dumoulin en Timeau De Keyser is op het platform te bekijken.

Hoe werkt het?

  • Ga op woensdag 12 mei vanaf 19:30 uur naar www.avilafilm.be.
  • Bij de afbeelding van 'Hedda Gabler' vindt u een COUPON-knop
  • Klik op de COUPON-knop om uw ticket te activeren
  • De film is nu beschikbaar om te bekijken. U kunt dit direct doen of op elk gewenst moment binnen de aangegeven periode van 3 dagen.
  • Wanneer de 250 coupons opgebruikt zijn, blijft Hedda Gabler op het platform beschikbaar tegen het gebruikelijke tarief, samen met Pierre en Gombrowicz: Incidenten, Avonturen.

Ook interessante producties: