De verering van vondsten

De verering van vondsten

Werk van Benjamin Verdonck i.h.k.v. Kunst aan de Maas

Benjamin Verdonck verkent al wandelend de Limburgse Maasvallei. Onderweg verzamelt hij objecten die iets vertellen over het gebied, van stenen en zaden tot plastic verpakkingen en verloren sieraden.

Deze alledaagse voorwerpen behandelt hij als een soort relieken, die hij op unieke manier in verschillende kapellen in de Maasvallei presenteert. Zo groeien ze uit tot bijzondere reflecties over de relatie tussen mens en natuur. Het werk is tot 15 maart 2022 te zien in de Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Smarten in Boyen (Stokkem).

Nieuwe wandelingen, nieuwe collecties

Ondertussen groeit de collectie vondsten tijdens nieuwe wandelingen in de Maasvallei. Hieruit ontstaan nieuwe reeksen die later te zien zijn in de Kapel van de Heilige Rita op het domein Sipernau (tot 15 mei 2022) en de Museumkerk Sint-Pieter van Oud-Rekem (vanaf juni).

Met Kunst aan de Maas brengen Z33 en RLKM kunst naar de Limburgse Maasvallei. Tussen 2022 en 2024 verschijnen vijf kunstwerken van o.a. Benjamin Verdonck in Dilsen-Stokkem, Kinrooi, Lanaken, Maaseik en Maasmechelen. 
Verder info over Kunst aan de Maas vindt u hier.