Benjamin Verdonck performt in Deel 1: de inleiding.

Van 17 mei tot 17 juni 2013 loopt de tentoonstelling Deel 1: de inleiding in CC Belgica in Dendermonde. Curatoren Ben Benaouisse en Phillippe Van Cauteren  inviteren werk van

Angel Vergara, Honoré d'O, Benjamin Verdonck, Michiel Alberts, Loek Grootjans en Bart Stolle. De tentoonstelling opent op 16 mei om 20u met live performances van de kunstenaars.

De tentoonstellingsplek van CC Belgica bevindt zich op de eerste verdieping van de schitterende nieuwe bibliotheek van Dendermonde. De verzameling boeken functioneert als een sokkel voor de open grote plek waar op regelmatige tijdstippen tentoonstellingen worden georganiseerd.

Vanuit de vaststelling dat een bibliotheek een plek is waar kennis, wetenschap en cultuur wordt verzameld, geïnventariseerd en verspreid, lijkt het Ben Benaouisse (kunstenaar) en Philippe Van Cauteren (artistiek directeur S.M.A.K.) belangrijk om een project neer te zetten dat een bijdrage kan leveren tot de inventaris van een nog te weinig onderzocht maar belangrijk artistiek genre in dit land: performance. De dialoog tussen een kunstenaar-performer en een museumdirecteur voert ons naar een eigenzinnige selectie van een aantal momenten/hoofdstukken uit de nog jonge geschiedenis van dit genre. De tentoonstelling omvat live-performances, beschrijvingen, re-enactments, documentair materiaal, partituren, rekwisieten en settings.